Erika Vikman – Cicciolina UMK 2020 Finland bekendgemaakt

Finland maakt elke dag een nieuwe nummer bekend dat zal strijden in de nationale voorselectie genaamd UMK 2020. Dit festival, waar de nationale inzending voor het Eurovisiesongfestival 2020 gekozen wordt, heet voluit Uuden Musiikin Kilpailu 2020. In totaal zullen zes artiesten met elkaar strijden voor de ultieme eer: Afreizen naar Rotterdam en hun liedje laten horen aan een miljoenenpubliek. Eerder werd Tika – I Let My Heart Break al bekend, vandaag is het nummer Cicciolina van Erika Vikman uitgekomen. Beluister hieronder het nummer.

Erika Vikman – Cicciolina

Hieronder kun je het nummer beluisteren.

  • Samenstelling: Janne Rintala, Mika Laakkonen
  • Tekst: Janne Rintala, Erika Vikman, Saskia Vanhalakka
  • Arrangement: Mika Laakkonen, Janne Rintala

UMK 2020 – artiesten en liedjes

De nummers worden elke dag om 23:00 bekendgemaakt. Vanavond om 23:00 staat dus Looking Back op het programma.

Finaleshow UMK 2020 Finland

De grote finale van Uuden Musiikin Kilpailu wordt gehouden op 7 maart 2020 in Mediapolis in Tampere. Hier zullen de zes artiesten strijden. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen door zowel een jury als thuisstemmen. De jurystem en thuisstemmen tellen allebei voor 50% mee.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie