Catharina Zühlke – Eternity | nationale finale UMK2020 Finland

Gisteravond is het laatste nummer uitgebracht voor de nationale voorselectie van Finland. Catharina Zühlke zal met haar nummer Eternity proberen om een ticket naar Rotterdam te verdienen. Zal zij op het Eurovisiesongfestival 2020 staan namens Finland? Ze zal tijdens de finale van Uuden Musiikin Kilpailu 2020 op 7 maart in Tampere gaan strijden tegen Tika, Erika Vikman, Aksel Kankaaranta, F3M en Sansa. Beluister in deze blog het nummer Eternity van Catharina Zühlke.

Catharina Zühlke – Eternity

Catharina is in eigen land geen onbekende artieste. Fans van UMK zullen haar wellicht nog kennen van UMK2017, waar ze tweede werd met haar nummer Perfect Villain. Deze keer probeert ze het met Eternity. Een lied dat gaat over de kracht van de liefde. De jury vindt het nummer een potentiële wereldtopper en denkt dat – als het de nationale finale wint – hoge ogen gaat gooien op het liedjesfestijn in Rotterdam. Beluister hieronder het nummer.

UMK 2020

De finale van het nationale liedjesfestijn Uuden Musiikin Kilpailu 2020, ook wel UMK2020 genoemd, vindt plaats op 7 maart 2020 in Tampere. Een deskundige jury zal daar samen met stemmen van het thuispubliek (televote) uitmaken wie er naar Rotterdam af zal reizen namens Finland.

Alle nummers beluisteren

In de onderstaande blogs kun je de losse nummers beluisteren voor UMK2020 in Finland. Ook lees je per artiest meer informatie en een biografie.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie