Liedjes vierde halve finale MGP2020 Noorwegen bekend

De voorrondes voor Noorwegen zijn in volle gang. Waar sociale media twee favorieten Alexander Rein en Akuvi veel kans geven, is de strijd nog lang niet gestreden. De liedjes voor de vierde halve finale zijn uitgebracht door de Noorse omroep NRK. Deze vierde halve finale kun je op 1 februari live meekijken via de NRK livestream. De eerdere finales werden gewonnen door Raylee, Rein Alexander en Kristin Husøy. Beluister hieronder de liedjes van Hege Bjerk, Magnus Bokn, Nordic Tenors en Oda Loves You.

Vierde halve finale MGP 2020 Noorwegen

Beluister hieronder de nummers.

Hege Bjerk – “Pang”

Hege is 29 jaar en geboren in Sandnes. Ze zingt haar muziek in de Jærsk-taal. Haar inzending aan de halve finale van MGP 2020 gaat over hoe erg een eetstoornis een impact kan hebben op iemands leven.

https://www.youtube.com/watch?v=I0-9Oe_Vuzs

Magnus Bokn – “Over the Sea”

Magnus is geboren in Stavanger en op het moment 25 jaar oud. Zijn nummer “Over the Sea” is mede geschreven door twee recente MGP-winnaars – JOWST en Alexander Rybak.

https://www.youtube.com/watch?v=AKheQX_ZobI

Nordic Tenors – “In This Special Place”

Nordic Tenors is opgericht in Bergen en bestaat uit drie operazangers. Het trio is niet onbekend in Noorwegen. Ze hebben namelijk al meer dan 900 keer opgetreden en acht albums opgenomen.

https://www.youtube.com/watch?v=Zy-tIsl_GXg

Oda Loves You – “Love Who We Love”

Oda Evjen Gjøvåg is geboren in Bergen, maar op haar negentiende verhuisd naar Los Angeles. Met haar gedeeltelijk zelf geschreven nummer “Love Who We Love” hoopt Oda liefde te verspreiden via muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=ySzhIsgL0h0

Uitzendschema MGP 2020 Noorwegen

  • 1 februari 2020: Halve finale 4 (West-Noorwegen)
  • 8 februari 2020: Halve finale 5 (Noord-Noorwegen)
  • 15 februari 2020: MGP 2020 Finale

Ook optreden Ulrikke Brandstorp

Voor het MGP2020 in Noorwegen zijn er al een aantal acts van tevoren geselecteerd door de selectiecommissie. Deze artiesten zijn al rechtstreeks geplaatst en hoeven niet mee te doen met een voorronde. Ulrikke Brandstorp is één van deze artiesten. Zij zal wel tijdens de vierde halve finale haar lied ‘Attention’ zingen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie