Finland: Tika – I Let My Heart Break (UMK 2020)

Finland houdt het spannend! Vandaag heeft het land het eerste nummer uitgebracht dat mee gaat doen aan de nationale selectie Uuden Musiikin Kilpailu 2020. Vanaf a.s. zondag wordt er elke dag een nieuw nummer openbaar gemaakt. Wij houden je uiteraard op de hoogte van deze nummers! Vandaag is het nummer van Tika – I Let My Heart Break bekendgemaakt.

Schema bekendmaken nummers

Eerste nummer bekend van Tika

Het eerste nummer is vandaag openbaar gemaakt. Tika was de winnaar van de 2018-serie van de X Factor Finland, waar ze werd begeleid door Saara Aalto. Haar specialiteit is powerballads en ze zegt dat haar grootste idolen Whitney Houston en Celine Dion zijn. De UMK-jury vindt dat haar inzending voor de nationale finale prima zou passen in een James Bond film. Beluister het nummer hieronder.

UMK 2020

De finale van Uuden Musiikin Kilpailu 2020 vindt plaats op 7 maart in Tampere. De winnaar wordt bepaald aan de hand van een professionele jury gecombineerd met stemmen van het thuispubliek. De afgelopen twee jaren heeft Finland de inzending intern geselecteerd. Dit jaar gaat de selectie via het UMK 2020 festival en tellen stemmen van het publiek ook weer mee.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.