Aksel Kankaanranta – Looking Back (Finland UMK 2020)

Eerder werden de nummers van Tika en Erik Vikman bekendgemaakt, gisteren werd het nummer van Aksel vrijgegeven. Elke dag om 23:00 geeft de Finse omroep een nummer van een artiest vrij. Deze artiesten gaan met hun nummer in de nationale finale UMK 2020 op gaat treden. Gisteravond was het de beurt aan Aksel Kankaanranta, die met zijn nummer Looking Back een ticket naar het Eurovisiesongfestival 2020 hoopt te verdienen.

Beluister Aksel Kankaanranta – Looking Back

Muziek en teksten: Joonas Angeria, Whitney Phillips, Connor McDonough, Riley McDonough, Toby McDonough

Wie is Aksel?

Aksel Kankaanranta is in eigen land vooral bekend wegens zijn deelname aan The Voice of Finland. Hij behaalde de finale in de show, maar wist niet te winnen. Hij zat in het team van jurylid en coach Anna Puu, een Finse popzangeres. Hij beschrijft zichzelf als verlegen, maar dat weerhoudt hem niet om voor een miljoenenpubliek op te treden. Hij beschrijft zijn lied als gevoelig en hoopt de thema’s liefde en het gevoel van ontoereikendheid mee te geven aan de luisteraar. De jury van UMK 2020 in Finland vergelijkt de artiest en het lied met de bekende zanger James Arthur.

UMK 2020 – artiesten en liedjes

De nummers worden elke dag om 23:00 bekendgemaakt. Vanavond om 23:00 staat dus Bananas op het programma.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie