Finland maakt artiesten voor UMK 2020 bekend

De Finse omroep YLE heeft zes artiesten bekendgemaakt die gaan strijden om op te treden tijdens het ESF 2020 in Rotterdam. De acts strijden tijdens de show genaamd: “Uuden Musiikin Kilpailu 2020”. Dit wordt vaak ook afgekort als UMK 2020. Dit is de nationale selectie van Finland.

Zes artiesten, zes liedjes

De Finse omroep heeft de zes artiesten bekendgemaakt en de titel van de potentiële songfestivalliedjes. De liedjes zelf kun je (nog) niet beluisteren. Eén lied wordt komende vrijdag bekendgemaakt, de rest is vanaf volgende week beschikbaar om naar te luisteren. Wij van Songfestival nieuws houden je hier natuurlijk van op de hoogte.

De nummers voor UMK 2020:

  • Tika – “I Let My Heart Break” (vrijdag 24 januari)
  • Erika Vikman – “Cicciolina” (maandag 27 januari)
  • Aksel Kankaanranta – “Looking Back”  (dinsdag 28 januari)
  • F3M – “Bananas” (woensdag 29 januari)
  • Sansa – “Lover View” (donderdag 30 januari)
  • Catharina Zühlke – “Eternity” (vrijdag 31 januari)

Uitgebreide profielen van de artiesten vind je hier.

Hoe wordt de winnaar in Finland gekozen?

Finland kiest de winnaar uit middels jurystemmen en stemmen van het publiek. De stemmen van zowel de jury als het publiek tellen elk voor 50% mee in de einduitslag.

Finland de afgelopen tijd niet heel goed op ESF

Darude eindigde als laatste in de halve finale van vorig jaar. Saara Aalto slaagde er wel in zich te kwalificeren na drie jaar droogte, maar werd een-na-laatste in de finale. Finland wist één keer te winnen met “Hard Rock Hallelujah” in 2006 van de controversiële Finse band Lordi.

Darude op het songfestival in Tel Aviv

Lordi

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.