Sansa – Lover View uitgebracht UMK2020 Finland

Finland maakt elke dag een nieuw nummer bekend. Dit doen zij om 23:00. In totaal worden er 6 liedjes van 6 artiesten bekendgemaakt. De artiesten zullen met deze nummers gaan strijden om de hoogste eer van UMK 2020: een ticket naar ESF2020 in Rotterdam. Gisteravond werd het een-na-laatste nummer uitgebracht. Sansa – Lover View gaat het opnemen tegen 5 andere nummers in de grote Finse finale van hun songfestival-zoektocht: Uuden Musiikin Kilpailu 2020. Beluister het nummer in deze blog!

Sansa – Lover view

Hieronder kun je het nummer beluisteren van Sansa.

Wie is Sanna-Liisa Ilkka?

Sansa begon muziek te schrijven toen ze nog erg jong was. Haar eerste album “Vagabond Girl”   werd uitgebracht door Warner Finland in 2005. In 2009 bracht Sansa haar tweede album Sansa uit en werd in 2010 door het Helsinki Festival uitgeroepen tot “Live Debutant van het Jaar”. Haar derde album Savior werd uitgebracht in 2012. Sansa verliet Finland om haar carrière en songwriting te bevorderen en verhuisde naar Londen, wat resulteerde in meer samenwerkingen; toplijnen schrijven voor dance releases en Finse nummers schrijven die zijn uitgebracht door andere artiesten.

Haar nieuwste album “Lost In The Moment” werd uitgebracht in 2018. Het werd geproduceerd door Mikko Gordon, het album toont de clubby en etherische kant van Sansa’s songwriting en geluid.

Alle nummers van de nationale Finse selectie 2020

Hieronder zie je de overige inzendingen aan de nationale Finse finale.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie