Het Eurovisiesongfestival 1958

Songfestival 1958

Het Eurovisiesongfestival 1958 was de derde editie van het jaarlijkse evenement en vond plaats op 12 maart 1958 in de AVRO Studios in Hilversum, Nederland. Dit was de eerste keer dat het festival werd gehost in het land van de winnaar van het voorgaande jaar, een traditie die sindsdien is voortgezet (met enkele uitzonderingen). Nederlandse televisiepresentatrice Hannie Lips was de gastvrouw van het festival.

Tien landen namen deel aan het Eurovisiesongfestival 1958, waaronder Zweden, dat voor het eerst meedeed. Het Verenigd Koninkrijk besloot echter om niet deel te nemen. De deelnemende landen stuurden elk een lied naar het festival dat werd gezongen door één of twee zangers op het podium. De liedjes werden beoordeeld door een professionele jury uit elk land, die rekening hielden met criteria zoals stem, muziek, tekst en presentatie.

Frankrijk won het Eurovisiesongfestival 1958 met het lied “Dors, mon amour” gezongen door André Claveau. Dit was de eerste overwinning voor Frankrijk op het festival, dat later nog vier keer zou winnen. Een andere opmerkelijke prestatie was de Italiaanse inzending “Nel blu, dipinto di blu” van Domenico Modugno, die derde eindigde maar later een wereldwijde hit werd en twee Grammy Awards won.

Het Eurovisiesongfestival 1958 werd gehouden in de AVRO Studios in Hilversum, die op dat moment diende als de hoofdradio- en televisie-uitzendfaciliteiten van de Nederlandse uitzender AVRO. Het podium en de orkestbak bevonden zich in de studio, met achtergronden die konden worden veranderd om context te geven aan de teksten van de liedjes. Tijdens het stemmen werden de achtergronden verwijderd om de scorebord te laten zien. De studio was versierd met duizenden tulpen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie