Column 5: Ik zet mijn geld in op Ulrikke Brandstorp met Attention (#ESF2020 winnaar)

Column 5 Attention

In Noorwegen ligt het niveau tijdens de voorrondes voor het songfestival, genaamd Melodi Grand Prix 2020, ongekend hoog. Aankomende zaterdag zal de laatste halve finale plaatsvinden. Daarna weten we welke artiesten tegen elkaar zullen strijden tijdens de grote nationale finale. Allemaal leuk en aardig, maar ik weet al wie er gaat winnen: Ulrikke Brandstorp zal met haar lied Attention niet alleen de nationale finale van MGP2020 winnen, maar ook het songfestival. Dat is nog eens snel geld verdienen. Ik zet er een tientje op in!

Update 15 februari: Ulrikke heeft de nationale selectie gewonnen en gaat naar Rotterdam. Ulrikke Brandstorp is de songfestivalinzending voor Noorwegen.

Alle versies beluisteren

Ik ga eens aankaarten bij de redactie van Songfestivalnieuws.nl of we de website niet om kunnen toveren tot Ulrikke Brandstorp-fanwebsite. Live, studio of akoestisch. Ulrikke heeft nu al gewonnen. Als – net als vorig jaar – muziek op nummer één staat, dan is het al een gelopen race.

Officiële versie door Ulrikke Brandstorp

Ulrikke, dat met 545 abonnees wellicht het meest ondergewaardeerde YouTube-kanaal ooit in handen heeft, bracht op 30 januari 2020 de officiële versie van Attention uit. Dit deed zij met de boodschap (vrij vertaald):  

“Eindelijk is het nummer uit !! Ik ben zo opgewonden om het live te zingen in de grote finale op 15 februari !! En het zou zo’n ENORME droom zijn om de nationale finale van Noorwegen te kunnen winnen en Noorwegen te vertegenwoordigen in Rotterdam !!”

Live versie van Attention

Ze werd al eerder door een – hele kundige – jury geselecteerd om direct naar de finale van MGP 2020 te gaan. Ze mocht tijdens de halve finales wel haar nummer voor het eerst zingen. Hier horen we een winnaar, toch?

Akoestische versie van het nummer

Rein, Akuvi.. en andere hobbels

Oké. Het niveau ligt echt bizar hoog dit jaar. Grootste hobbels naar mijn mening? Rein Alexander, die met zijn Noorse Schlager de publieksstem wel eens kan veroveren. Akuvi die met haar Som Du Er een heel catchy liedje heeft gemaakt. Mocht ze verkozen gaan worden om naar Rotterdam te gaan namens Noorwegen, dan vormen Blas Canto met Universo en Arilena Ara met Shaj zeker geen hobbels.

Rein

https://www.youtube.com/watch?v=RYpubmsq41A

Akuvi

https://www.youtube.com/watch?v=carp7Rju0No

Alle columns van Maarten lezen:

Maarten schrijft regelmatig – wanneer hij zin heeft – columns voor songfestivalnieuws.nl. In deze categorie lees je al zijn blogs terug.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie