Noorwegen Songfestival 2020: Ulrikke Brandstorp, Attention, info en biografie

Ulrikke nationale finale 2021 songfestival

Noorwegen deed het vorig jaar uitstekend met de band KEiiNO, waar ze publieksfavoriet waren. Dit jaar gaat het land voor Ulrikke Brandstorp. Zij gaat in 2020 met het nummer Attention proberen om de prestatie van Noorwegen van vorig jaar de evenaren. In dit nummer kun je het nummer van Ulrikke beluisteren, meer informatie over haar lezen en lees je alles wat je moet weten over de zangeres die namens Noorwegen op het Songfestival 2020 in Rotterdam staat. Onze columnist voorspelde al sinds de voorrondes van Noorwegen haar winst.

Uitgelichte afbeelding: NRK | Julia Marie Naglestad | EBU | Eurovision.tv

Wie is Ulrikke Brandstorp, inzending van Noorwegen aan ESF 2020

Ulrikke Brandstorp werd geboren op 13 juli 1995 in Skjeberg , Noorwegen. Ze is een Noorse zangeres en naam deel aan Idols 2013. Ook werd ze tweede in het programma van NRK genaamd Star Fight in 2018. In 2017 nam ze deel aan Melodi Grand Prix 2017 met het nummer Places. Ze wist niet te winnen. In 2020 had ze meer succes. Ze wist te winnen met het nummer Attention en is hiermee de inzending van Noorwegen aan het Eurovisiesongfestival 2020.

https://www.instagram.com/p/B8mRpIxn36d/

Jeugd in teken van muziek

Ulrikke is al van jongs af aan bezig met muziek. Zo speelde ze in verschillende lokale muzikale toneelstukken van Pippi Langkous en Journey to the Christmas Star. Tussen 2011 en 2013 ging ze op tournee met de shows The Show Must Go On II en The Thrill of Michael Jackson.

Idol in 2013

In 2013 deed ze mee aan Idol van de televisiezender TV-2. In de halve finale werd ze uitgeschakeld. Hieronder zie je een fragment van haar deelname.

Sound of Music

In 2019 speelde ze de rol van Liesl, de oudste dochter van de familie Von Trapp in de Sound of Music in het Folketeateret in Oslo . Ze verkreeg nationale bekendheid toen ze het lied ” Shallow ” met Ben Adams. Hieronder kun je dat fragment bekijken

Ulrikke Brandstorp – Attention songfestival 2020 Noorwegen

Hieronder kun je het nummer in meerdere versies beluisteren.

Live-versie Attention

https://www.youtube.com/watch?v=X_NesS0HwTE

Officiële versie

Akoestische live-versie

Veelgestelde vragen over Ulrikke Brandstorp, de deelneemster van Noorwegen

Een aantal vragen die we zijn tegengekomen

?Kan ik haar volgen op sociale media?

Ja, ze is erg actief op onder andere Instagram en Twitter.

??‍?Heeft ze ervaring op het songfestival?

Nee, ze heeft nog niet op het grote Songfestival gestaan. Wel heeft ze eerder geprobeerd om zich te kwalificeren, maar dit is haar – tot 2020 – niet gelukt. In 2020 gaat ze Attention zingen in Rotterdam!

?Wat is haar sterrenbeeld?

Ze is op 13 juli geboren en is van sterrenbeeld een Kreeft

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie