Artiesten Noord-Noorwegen MGP 2020 onthuld (beluister nummers)

De vijfde en laatste halve finale ‘Melodi Grand Prix’ 2020 wordt deze zaterdag 8 februari uitgezonden. Daar zullen 4 finalisten uit Noord-Noorwegen het podium betreden in de hoop hun plek in de Grand Finale op 15 februari veilig te stellen. Tone Damli zal tijdens deze halve finale ook haar nummer voor het eerst op het podium ten gehore brengen. Zij is al eerder gekozen door de selectiecommissie.

Laatste halve finale 8 februari 2020

Vier artiesten gaan het tegen elkaar opnemen in de allerlaatste halve finale. Na 8 februari weten we wie er optreden in de grote finale van Melodi Grand Prix in Noorwegen. Een van deze artiesten gaat namens het land optreden in Rotterdam tijdens het Eurovisiesongfestival 2020. De artiesten op een rij:

Elin & The Woods – We Are As One

Tekst en melodie: Robin Lynch, Elin Koven, Ylva Persson and Linda Persson

Sámi singer-songwriter Elin Kåven (40) en songwriter en muziekproducent Robin Mortensen Lynch begonnen in 2015 samen te werken. Elin komt uit Karasjok in de regio Sámi, terwijl Robin opgroeide in Sandnessjøen en nu in Zweden woont. Hun muzikale project gaat over het traceren van onze wortels. Ze noemen hun muziek ‘inheemse elektronische pop’, waarbij elementen van elektronische muziek worden gecombineerd met zware ritmes en joik.

Beluister het nummer We Are As One

https://www.youtube.com/watch?v=kRgR3hJfXXA

Liza Vassilieva – I Am Gay

Tekst en Melodie: Audun Agnar Guldbrandsen, Stian Nyhammer Olsen en Myrtoula Røe og Liza Vassilieva

Liza Vassilieva (30) werd geboren in Moermansk, Rusland en verhuisde naar Noorwegen toen ze 3 jaar oud was. Sindsdien woont ze in Kirkenes, behalve 5 jaar toen ze in Trondheim studeerde. Na haar afstuderen kreeg ze een baan bij het Barents-secretariaat waar ze werkt als adviseur voor jeugdprojecten.

Muziek, tekstschrijven, kunst en tekenen zijn haar hele leven een passie voor Liza geweest. Ze maakte kennis met popmuziek door na school muziekvideo’s op MTV te kijken. Uiteindelijk ontdekte ze de Magic Music Maker-software en begon ze haar eigen liedjes te componeren, waaraan ze deelnam aan de jeugdtalentenshow UKM.

Beluister het nummer I Am Gay

https://www.youtube.com/watch?v=V3PzaJyndNs

Jenny Jenssen – Mr. Hallo

Tekst en Melodie: Mats Larsson, Jørgen Andson en Jenny Jenssen

Jenny Jenssen (55) groeide op in Bjerkvik, buiten Narvik in de provincie Nordland. Ze heeft in totaal 16 albums uitgebracht tijdens haar carrière. Haar eerste optreden op het podium was als een 3-jarige. Ze won talentwedstrijden in de jaren zeventig en verscheen voor het eerst op de nationale televisie in 1978.

Jenny Jenssen heeft een lange en gevarieerde muziekcarrière en staat bekend om haar band met haar publiek.

Ze maakte deel uit van het Dream Choir van Eurovisielegende Elisabeth Andreassen, tourde en werkte samen met Septimus en nam duetten op met verschillende Noorse artiesten. Jenny heeft meer dan 300.000 albums verkocht, verkocht aan goud en dubbel platina. Ze is ook presentatrice  geweest op zowel tv als radio. In 2007 nam ze deel aan de Melodi Grand Prix met het nummer Vil du ha svar. Jenny heeft ook deelgenomen aan de tv-shows Maestro, Stjernekamp en de Noorse versie van Dancing with the Stars.

Beluister het nummer Mr. Hallo

https://www.youtube.com/watch?v=FllmIBVOx9c

Kevin Boine – Stem på mæ

Tekst en melodie: Henning Olerud en Stanley Ferdinandez

Kevin Boine (26) komt uit Tana in Finnmark. Met 70 miljoen streams is Kevin een van de grootste Noorse artiesten in Noorwegen geworden, zelfs al is hij nog steeds onder de radar. Kevin was de headliner op festivals in Scandinavië en is een van de weinige artiesten die nationale grenzen overschrijden in zijn genre. Kevin haalde het in platina in 2017, zelfs zonder getekend te zijn door een platenlabel. Daarna tekende hij bij Universal Music. In 2019 explodeerde zijn populariteit in Zweden.

Hij noemt zichzelf de party-koning van het land. Met Stem på mæ (Stem voor mij) wil Kevin iedereen aanmoedigen om hun dromen te volgen, ongeacht hoeveel tegenspoed ze tegenkomen, en hij wil mensen vertellen in zichzelf te geloven en te genieten van successen, welke kant ze ook kiezen.

Beluister Stem på mæ

https://www.youtube.com/watch?v=fF1jBEK8km4
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie