Tsjechië Songfestival 2021: Benny Cristo, nummer en biografie

Kroatie Songfestival 2021

Op 3 februari 2020 werd bekend dat Benny Cristo Tsjechië gaat vertegenwoordigen op het Songfestival 2020 in Rotterdam. Omdat deze editie is afgelast, is zijn deelname doorgeschoven naar 2021. Hij treed dus namens Tsjechië op in 2021 met een nieuw nummer. Het oude nummer is namelijk niet geldig voor deelname aan het ESF 2021. Hij won de nationale Tsjechische selectie ESCZ met zijn lied Kemama. In deze blog bekijken we wie Benny Cristo is, hoe hij is gekozen en beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over de songfestivalinzending van 2021 voor Tsjechië!

Wie is Benny Cristo, de inzending van Tsjechië?

Ben Cristovao, ook bekend onder Benny Cristo, is geboren op 8 juni 1987 in de grote Tsjechische stad Pilsen. Hij is zanger, songwriter, acteur, sportman en songwriter. Zijn moeder komt uit Tsjechië, zijn biologische vader uit Angola. Zijn jongere zus is de nationaal bekende comédienne Bianca Cristovao.. Nationaal werd hij bekend als finalist van de Tsjechische talentenjacht Superstar, waar hij op de 7e plaats eindigde. Hij trad eigenlijk op bij de talentenjacht, omdat hij graag wilde dansen. Echter bleek hij een uitstekende zanger te zijn.

Hij ontwikkelt zich verder als zanger

Benny Cristo neemt zijn ervaringen van Superstar mee en besluit zich steeds meer te richten op zang. In 2010 bracht hij zijn debuutalbum Definitely Different uit. Give Me Some More en Put It On Me waren de grootste hits van dit album. Hij trad als gastartiest op bij de electropopgroep Far East Movement en stond in het voorprogramma van rapper Pitbull.

https://www.instagram.com/p/B7Gr-78Ht23/

Videoclip van het jaar en uitverkocht Foru Karlín.

In 2013 werd hij genomineerd voor beste videoclip van het jaar voor zijn video Bombs. Dit is een verkiezing gehouden door Český slavík, een Tsjechische televisieshow. In 2013 bracht hij zijn derde album Made In Czechoslovakia uit . Het album bevat in totaal 16 nummers, waaronder Bomby , Sweet Chilli , Instagram , Molly (feat. Ego) en Body (feat. Supa) . In 2015 trad Ben Cristovao op in het uitverkochte Foru Karlín.

In 2016 ontving hij de Český slavík Mattoni-prijs in de categorie Meest gestreamde Tsjechische nummers. Hij ontving de prijs niet persoonlijk en zei dat hij niet in dezelfde kamer wilde zijn met de band Ortel, die bekend staat om zijn xenofobe teksten

Bennie Cristo brengt album uit via QR-code

In 2017 bracht hij zijn nieuwste album Poslední uit. Dit album is niet uitgebracht op een klassieke CD, maar fans konden het downloaden via een QR-code op een T-shirt met speciale afbeeldingen. In september 2017 speelde Ben Cristovao een concert in de Prague Yellow Spa voor 4000 personen. De opname van verschillende nummers van dit concert kwam in videovorm via VR-bril.

Sportcarrière

Naast zijn muzikale carrière is Ben een actieve atleet, is hij de afgelopen jaren een Braziliaanse jiu-jitsu-meester op topniveau geweest. Op 10 september 2016 won hij een middelzware bronzen medaille (tot 88 kg) in een witte band wedstrijd op het Aziatisch kampioenschap. Op 20 november 2016 won hij goud in dezelfde categorie op het prestigieuze internationale Madrid Open-toernooi, opnieuw in de categorie witte banden met een gemiddeld gewicht (tot 88 kilogram met kimono’s). In 2017 kreeg hij de titel van Europees kampioen (witte banden) in Jitsu.

In het verleden was hij zelfs professioneel snowboarder. Zijn grootste succes was de eerste plaats bij de Tsjechische Cup 4×4-serie in 2006

Muziek die Benny Cristo heeft gemaakt

Benny heeft een hele actieve carrière als zanger en heeft enorm veel albums en nummers op zijn naam staan. Hieronder zie je een aantal bekende nummers van hem. Daaronder kun je er een aantal van beluisteren.

 • Bomby (2013) (meest bekeken op YouTube van al zijn hits)
 • Tělo (feat. Supa) (2013)
 • Těžký váhy (feat. Cavalier)
 • Nemůžu si dovolit (feat. Cavalier)
 • Sweet Chilli
 • Kolotoč
 • ASIO
 • Pure Girl
 • Poslední
 • Program
 • Nohy
 • Padam (ft. Mária Čírová)
 • Nahá
 • Aleiaio
 • Pro nás dva
 • Kontakt

Nummer in 2021

Ben Cristovao ft. Mária Čírová – PADAM (Official Music Video)

Ben Cristovao & Cavalier – TĚŽKÝ VÁHY / prod. by Jan Sokolowski (Official Music Video)

Ben Cristovao – BOMBY / prod. by The Glowsticks

Op sociale media een van de grootste Tsjechische artiesten

Cristovao zingt in het Tsjechisch en Engels en heeft concerten in de Tsjechische Republiek en Slowakije. Zijn officiële profielen op Instagram en Facebook behoren tot een van de meest succesvolle in het aantal fans onder Tsjechische artiesten.

https://www.instagram.com/p/B8CPW5Snuzy/

Nationale finale ESCZ Tsjechië, Benny Cristo wint

De uitkomst van de Tsjechische nationale selectie is bepaald door zowel publieke stemmingen via de officiële Eurovisie-app als door de stem van een internationale jury. De internationale jury bestond uit eerdere deelnemers aan het Eurovisie Songfestival uit heel Europa en daarbuiten:

 • Isaiah (Australië 2017)
 • Katerine Duska (Griekenland 2019)
 • Kasia Mos (Polen 2017)
 • KEiiNO (Noorwegen 2019)
 • Kristian Kostov (Bulgarije 2017)
 • Michela (Malta 2019)
 • Miki (Spanje 2019)
 • Sebastian Rejman (Finland 2019)
 • Stig Rästa (Estland 2015)
 • Zala Kralj & Gašper Šantl (Slovenië 2019)
https://www.instagram.com/p/B8HTdjxCXJG/

De Tsjechische nationale selectie ontving bijna 35.000 individuele stemmen, wat bijna 10.000 meer is dan vorig jaar. Benny ontving 22 punten; 12 van de publieke stemming en 10 van de internationale jury. Elis Mraz & Čis T werden 2e en Barbora Mochowa eindigde op de 3e plaats

Het nummer van Benny Cristo – Kemama

Hij zou het nummer Kemama gaan zingen op het Eurovisiesongfestival 2020. Beluister hieronder het nummer! Let op: Dit nummer is niet meer geldig voor het Songfestival 2021. Hij gaat met een nieuw nummer komen voor de nieuwste editie van het liedjesfestijn.

Veelgestelde vragen over Benny Cristo

Een aantal vragen die we veel zijn tegengekomen of veel hebben gehoord over deze zanger.

?️Wat doet Benny Cristo naast het zingen?

Nee, het is een waar multi-talent. Hij is zanger, songwriter, acteur, sportman en songwriter. Cristo heeft de wereld over gereisd om mee te doen aan Jiujitsu-wedstrijden en als snowboarder.

?Is Benny Cristo al erg bekend in Tsjechië en daarbuiten?

Jazeker, Benny Cristo is al meer dan 10 jaar een vaste waarde in de Tsjechische muziekscene. In 2019 bracht hij zijn nieuwe EP Kontakt uit , die in totaal 6 nummers bevat, waaronder hits Aleiaio en Plan . Zijn grootste hits tot nu toe zijn Bomby (24 miljoen views op YouTube), Asio (14 miljoen views) en Padam (24 miljoen views). https://www.youtube.com/watch?v=HCxGQuFsAec

?Kan ik Benny volgen op Instagram en andere sociale media?

Ja, dat kan. Hij is erg populair op sociale media. Je kan zijn Instagram, YouTube-kanaal en Facebookpagina volgen.

♊Wat is het sterrenbeeld van Benny Cristo

Een vraag die wel nu al twee keer hebben gekregen. Hij is geboren op 8 juni 1987 en valt dus onder het sterrenbeeld Tweelingen.

Credt Afbeelding: ČT | Benedikt Renč | EBU | Eurovision.tv

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie