Noorwegen ESF 2020: Rein Alexander naar de MGP-finale!

Beluister alle nummers van 2021 hier

Gisteravond waren er in meerdere landen finales en halve finales van voorrondes aan de gang. Ook in Noorwegen, waar de tweede regionale halve finale van Melodi Grand Prix 2020 plaatsvond. Tijdens deze show waren er vier acts uit het oosten van Noorwegen die zich probeerden te plaatsen voor de finale van MGP. De winnaar van alle duels is Rein Alexander geworden, die met zijn nummer One Last Time een plek in de finale heeft verdient.

Duels en stemmen

De nationale selectie van Noorwegen voor het Eurovisie Songfestival, Melodi Grand Prix , hield zijn tweede regionale halve finale, dit keer met artiesten uit het oosten van Noorwegen. Ze gingen het podium op om in drie duels te strijden om een ​​plaats in de finale. Publiek stemmen via de website van de omroep, nrk.no , bepaalde welke van de volgende artiesten een plek kregen in de finale:

Duel 1

  • Tore Petterson – Start Of Something New
  • Kim & Maria – Fool For Love (winnaar)

Duel 2

  • Jæger – How About Mars
  • Rein Alexander – One Last Time (winnaar)

“Golden duel”

  • Kim & Maria – Fool For Love
  • Rein Alexander – One Last Time (winnaar)

Rein Alexander als grote winnaar van de regionale halve finale

Als winnaar van de zogenaamde “Gold Duel”, wist Rein Alexander het ticket te bemachtigen voor de finale in Trondheim op zaterdag 15 februari. De intervalact bestond uit een van de 5 vooraf gekwalificeerde nummers voor de finale, Out Of Air , uitgevoerd door Didrik en Emil.

Op maandag 20 januari worden de 4 acts in de halve finale 3 van de Noorse Melodi Grand Prix, de halve finale van ‘Central Norway’, aangekondigd en worden hun nummers onthuld. De derde halve finale vindt plaats op zaterdag 25 februari om 19:50 uur.

Beluister het nummer van Rein Alexander

Hieronder kun je de inzending – One Last Time – van Rein Alexander beluisteren.

Ook interessant
Litouwen heeft nog 6 acts in de race voor inzending ESF 2020