Albanië Songfestival 2020: Arilena Ara – Alles wat je moet weten!

Arilena Ara Albanië songfestival 2022

Tijdens de 58e editie van de Albanese nationale selectieshow ‘Festival i Këngës’ werd Arilena Ara gekozen als deelneemster voor Albanië aan het songfestival 2020 in Rotterdam. Zij zal haar nummer “Shaj” zingen in Rotterdam. De nummer twee tijdens de Albenese voorronde was Elvana Gjata met Me tana en Sara Bajraktari behaalde de derde plaats met haar lied Ajër .

Beluister de inzending van Albanië voor het Eurovisie Songfestival 2020

Hieronder kan je het nummer van Arilena Ara beluisteren. Het nummer getiteld Shaj werd in de onderstaande video gezongen tijdens de nationale finale van de Albanese voorselectie. In eerste instantie zou ze het Albanese nummer Shaj zingen (tweede video), maar uiteindelijk zingt ze toch het Engelstalige nummer Falling From The Sky.

ZWie is Arilena Ara?

Arilena Ara werd geboren op 17 juli 1998. Ze is een Albanees artiest en zanger. Echt bekend werd de artieste in eigen land na haar overwinning van het tweede seizoen van The X Factor in Albanië. In december 2019 nam ze deel aan de 58e editie van Festivali i Këngës, waarin de inzending voor het ESF2020 in Rotterdam werd bepaald. Ze won de wedstrijd en zal Albanië gaan vertegenwoordigen in 2020 met het nummer Shaj.

Arilena werd geboren in de stad Shkodër, ook wel bekend als Scutari of Scodra. Dit is een van de oudste steden in de Balkan en staat op nummer 4 van steden met de hoogste populatie. In haar jongere jaren nam ze deel aan Gjeniu i Vogël (“Het kleine genie”), een talent-zangwedstrijd voor kinderen en werd derde in de competitie.

Nadat haar vader overleed nam ze deel aan seizoen 2 van de Albanese X Factor. Ze deed auditie in Tirana en speelde een akoestische versie van Ana Johnsson ’s “We Are”. Ze werd begeleid door jurylid Altuna Sejdiu in de categorie “vrouwen”. In de finale zong ze “No More Drama” van Mary J Blige en “Man Down” en “S&M” van Rihanna als een duet met haar coach Tuna, waarmee ze het seizoen winnend afsloot.

Ook was ze een deelnemer aan een dansprogramma in Albanië samen met haar danspartner Labi (een Albanese journalist uit Kosovo). Haar eerste grote hit was Aeroplan uit 2014. Dit nummer kreeg binnen 12 uur meer dan 2 miljoen views. Haar tweede single, Business Class, was ook een daverend succes. Dit nummer kreeg 1 miljoen hits in de eerste 9 uur. Het nummer Vegim, dat ze wijdde aan haar vader werd in Albanië geroemd. In 2016 wierf ze met het nummer Nëntori ook populariteit in landen zoals Roemenië en Rusland. In 2019 was Arilena coach in The Voice Kids Albanië.

Singles

 • 2014: “Aeroplan”
 • 2014: “Business Class”
 • 2015: “Vegim”
 • 2016: “TokeRroke”
 • 2016: “Nëntori”
 • 2017: “Nallane 3” (featuring Flori Mumajesi, DJ Vicky)
 • 2017: “I’m Sorry”
 • 2017: “Snow in December”
 • 2017: “Kida“
 • 2017: “Silver and Gold”
 • 2017: “Zemër”
 • 2018: “Silver & Gold”
 • 2019: “Doja” (featuring Flori Mumajesi)
 • 2020: “Shaj”

Arilena Ara op social media

Instagram (1.1 miljoen volgers) https://www.instagram.com/arilenaaraa/

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FALEMINDERIT!??

Een bericht gedeeld door Arilena Ara (@arilenaaraa) op

Facebook: https://www.facebook.com/ArilenaAraXFactorAlbania/

Veelgestelde vragen over de songfestival deelnemer namens Albanië in 2020

?Heeft Arilena Ara een vriend?

Volgens de laatste geruchten heeft ze een vriend. Nieuwswebsite Dailyxing meldt dat de ‘aanmeldingen’ voor nieuwe vriendjes voor haar gesloten zijn en dat ze op het moment heel gelukkig is (mei 2019)

♋ Wat is haar sterrenbeeld?

Kreeft. Ze is geboren op 17 juli 1998

?Wie hebben er meegewerkt aan het nummer Shaj?

Shaj ” is een lied van de Albanese zangeres Arilena Ara , geschreven door Darko Dimitrov , Lazar Cvetkovski en Lindon Berisha.

?Shaj in het Engels of Albanees op Eurovisiesongfestival 2020

Het nummer Shaj werd in de Finale van de nationale selectie gezongen in het Albanees. Er gaan geruchten dat het nummer misschien in het Engels vertaald gaat worden voor het ESF 2020 in Rotterdam, om zo meer kans te maken op een hogere notering. Update: Het is uiteindelijk het Engelstalige nummer Falling From The Sky geworden, een revamp van Shaj.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie