Australia Decides 2020: Beluister alle 10 kanshebbers namens Australië

Vorig jaar werden in november en december de artiesten al onthuld. Vandaag zijn alle liedjes uitgebracht. Deze 10 nummers gaan tegen elkaar strijden in de show: “Eurovision: Australia Decides”. De show wordt gehouden op 8 februari in Gold Coast. In deze blog kun je alle 10 de kanshebbers beluisteren. Eén van deze artiesten zal tijdens de nationale Australische songfestivalfinale een ticket naar Rotterdam winnen, waar hij of zij op mag treden namens Australië.

Uiteindelijk heeft Montaigne met Don’t Break Me gewonnen.

Alle nummers en artiesten Eurovision: Australia Decides

Hieronder kun je alle nummers beluisteren voor Australië. Wie zal de show winnen en afreizen naar het Songfestival 2020 in Rotterdam? Via Eurovision.tv kun je uitgebreide biografieën lezen van alle artiesten, via deze link.

Casey Donovan – “Proud”

Diana Rouvas – “Can We Make Heaven”

Didirri – “Raw Stuff”

iOTA – “Life”

Jack Vidgen – “I Am King I Am Queen”

Jaguar Jonze – “Rabbit Hole”

Jordan-Ravi – “Pushing Stars”

Mitch Tambo – “Together”

Montaigne – “Don’t Break Me”

Vanessa Amorosi – “Lessons of Love”

De nationale finale Australia Decides

De finale van Eurovision: Australia Decides vindt plaats in het Gold Coast Convention and Exhibition Centre op 8 februari 2020. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Myf Warhurst en Joel Creasey. Australië doet sinds 2015 mee met het Songfestival en heeft zich tot nu toe elk jaar geplaatst voor de finaleshow. Vorig jaar hebben ze zelfs de top 10 bereikt met het nummer Zero Gravity, uitgevoerd door Kate Miller-Heidke.

Wat denken de boomakers?

Bookmakers, odds en inzetten op artiesten… het is niet meer weg te denken bij het Eurovisiesongfestival. Ook tijdens de voorrondes wordt er een hoop geld ingezet en gespeculeerd. De bookmaker top 3 van dit moment:

  1. Mitch Tambo – “Together”
  2. Jack Vidgen – “I Am King I Am Queen”
  3. Montaigne – “Don’t Break Me”

Gek genoeg staat Vanessa Amorosi (volgens de pers de grootste kanshebster) op plek 5. Wat denk jij?

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie