Volgorde finale Melodi Grand Prix 2020 Noorwegen bekendgemaakt

Aanstaande zaterdag vindt de finale van Melodi Grand Prix 2020 van Noorwegen plaats. Na deze avond vol met optredens weten we wie Noorwegen mag vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Het niveau is dit jaar weer ongekend hoog in Noorwegen. Volgens critici zou elk van de 10 nummers niet misstaan op het liedjesfestijn in Rotterdam. Gisteren is de volgorde waarop de artiesten optreden op 15 februari 2020 bekendgemaakt.

De volgorde MGP 2020 finale Noorwegen

  1. Raylee – “Wild”
  2. Didrik & Emil – “Out of Air”
  3. Magnus Bokn – “Over The Sea”
  4. Akuvi – “Som du er”
  5. Kristin Husøy – “Pray For Me”
  6. Rein Alexander – “One Last Time”
  7. Tone Damli – “Hurts Sometimes”
  8. Sondrey – “Take My Time”
  9. Ulrikke Brandstorp – “Attention”
  10. Liza Vassilieva – “I Am Gay”

De keuze

De volgorde is niet willekeurig tot stand gekomen, door bijvoorbeeld een loting. Melodi Grand Prix-baas Stig Karsen zegt hier het volgende over: “De opdracht is uitgewerkt met als doel de nummers te verspreiden zodat elke artiest en elk nummer op de best mogelijke manier in het grote geheel opvallen. En in lijn met die keuzes, zorgen we ook voor een gevarieerde en goede tv-uitzending”. Misschien dat de uiteindelijke volgorde nog af kan wijken. De manager zegt dat er wellicht na een aantal testen in Trondheim er nog aanpassingen kunnen zijn in de volgorde. Dit is echter niet gebruikelijk.

Live finale kijken

De finale kan je live kijken. De MGP-finale zal voor het eerst in 31 jaar plaatsvinden buiten Oslo. Het wordt live uitgezonden vanuit de Spektrum Arena in Trondheim. Internationale fans kunnen de show live bekijken vanaf 19: 50. We houden je op de hoogte!

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie