Podia Sanremo (Italië) en Melodifestivalen (Zweden) onthuld

In sommige landen leven de voorrondes wat meer dan in andere landen. Zo leeft het in Italië en Zweden bijvoorbeeld enorm. In Zweden wordt de nationale inzending voor het Songfestival gekozen via de Melodifestivalen en in Italië via Sanremo. Gisteren en vandaag hebben de twee nationale finaleselectiewedstrijden hun podia bekendgemaakt. Het podium van Sanremo is ontworpen door Gaetano Castelli, een bekende ontwerper. In Zweden hebben ze dit jaar het grootste podium ooit gemaakt. Bekijk in deze blog de prachtige ontwerpen van de podia van Sanremo en Meldodifestivalen

Podium Sanremo Italië Songfestival 2020

Het podium is ontworpen door de bekende ontwerper Gaetano Castelli. Hij heeft die al achttien keer eerder gedaan. Zijn laatste keer was in 2012. Het podium is een eerbetoon aan het verleden en heeft ook wat futuristisch.

Castelli zei: “Mijn keuze was om de automatisering volledig te elimineren door ze te vervangen door volumetrische scenografische elementen die ontworpen waren om de podiumruimte uit te breiden en zoveel mogelijk diepte te verkrijgen. En in deze ruimte laat ik het licht dansen. ‘ Het orkest is verplaatst naar de zijkanten van het podium.

Aankondiging op Twitter

Podium Melodifestivalen 2020 Zweden

Het podium in Zweden is het grootste podium ooit tijdens de nationale voorselectie voor het Songfestival. Het is ontworpen door Viktor Brattström en biedt flexibiliteit en vrijheid voor de artiesten. Hoewel er LED-pilaren in het ontwerp terug te vinden zijn, is er dit jaar geen grote LED-muur. In plaats daarvan keert de gestreepte stoffenmuur uit 2019 terug. De stoffen strips zijn 35 meter breed en 6 meter lang. Om het geheel tot leven te brengen wordt er gebruik gemaakt van acht grote projectoren. Je kan het podium voor het eerst bekijken tijdens de eerste halve finale op 1 februari 2020 in de Saab Arena in Linköping.

Aankondiging op Twitter

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie