Plan B Songfestival 2020: Iedereen in eigen studio

Montaigne Australië Songfestival 2021 meedoen

Eerder maakte de EBU al een statement over de impact die het coronavirus heeft op het songfestival. Hierin werd ook opgemerkt dat er verschillende scenario’s onderzocht worden. De Sloveense omroep heeft wellicht een plan B voor het songfestival in 2020 verklapt. Dit plan zou – volgens de directeur van de Sloveense omroep RTV SLO – worden ingezet als het Eurovisiesongfestival absoluut niet georganiseerd zou kunnen worden in Rotterdam.

Plan B voor het Songfestival 2020

De organisatie is op het moment nog bezig met het organiseren alsof het songfestival nog zal worden gehouden. Natalijo Gorščak, directeur van de Sloveense omroep RTV SLO, heeft aangegeven dat het Plan B voor de organisatie is om elke deelnemer in hun thuisland de act te laten opnemen in de studio van de lokale omroep. Deze acts worden aan elkaar gekoppeld en vertoont op televisie als alternatief op het songfestival op één locatie.

Plan niet bevestigd

Het plan is niet officieel bevestigd door de EBU of de organiserende Nederlandse omroepen. Toch lijkt het een reëel plan als vrij reizen tussen de deelnemende landen niet mogelijk is. Sommige fans zijn kritisch, omdat niet elke publieke omroep de faciliteiten heeft om een goede act op te nemen in eigen studio. Anderen vinden een show zonder publiek geen songfestival. Voor zover wij weten neemt de organisatie van het songfestival begin/half april een beslissing of het songfestival door kan gaan.

Pre-party’s afgelast en deelnemers komen geen postcards filmen

Meerdere pre-party’s, waarbij veel artiesten die ook op het Songfestival zouden gaan optreden, zijn afgelast. Zo heeft The Roop alles afgezegd voor deze maand. Ook komen veel deelnemende artiesten niet meer naar Nederland om postcards (de stukjes film voor het optreden tijdens het liedjesfestijn) op te nemen. De Nederlandse organisatie is nog wel bezig om gewoon het festival te organiseren, maar moet wel enorm veel hobbels nemen om dit te doen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie