The Roop (Litouwen) cancelt filmen van postcards wegens coronavirus

The roop

The Roop, die met hun nummer On Fire het erg goed doet bij de bookmakers, heeft alle reisplannen geannuleerd. Ze gaan ook niet naar Nederland om hun voorstukje (postcard), die je voor het optreden tijdens het songfestival ziet, op te nemen. De coronavirus pandemie heeft de reisplannen van The Roop stopgezet. Ook Israël zal niet aanwezig zijn tijdens de vooropnames. Eden Alene heeft wegens COVID-19 alle vluchten moeten annuleren. Meer informatie over het virus lees je in onze blog over het songfestival en corona.

The Roop ook niet in concerten te zien en horen

Ze hebben nu besloten al hun reisplannen te annuleren vanwege de coronaviruspandemie. Dit betekent dat ze op 29 maart en Eurovision in Concert op 4 april niet aanwezig zullen zijn op London Eurovision Party. De reisplannen van de Roop zijn tot eind april 2020 geannuleerd en ze hopen dat de situatie verbetert en dat ze in mei kunnen optreden op het Eurovisiesongfestival. Litouwen heeft hun scholen, universiteiten en andere openbare gebouwen gesloten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Reacties van de bandleden over het coronavirus en hun beslissing

De bandleden hebben allemaal een reactie gegeven over deze beslissing:

Vaidotas Valiukevičius (zanger van The Roop)

“We willen onze eigen gezondheid of volksgezondheid niet in gevaar brengen. We volgen de aanbevelingen van de regering op om reizen naar het buitenland te vermijden. Wij geloven dat voorzichtigheid de sleutel is om de situatie weer normaal te maken.”

Mantas Banišauskas (gitarist van The Roop)

“De wereld moet op dit moment zeer verenigd zijn. Dit is geen oorlogsperiode, geen racen, maar een periode van concentratie. We kijken ernaar uit om iedereen te ontmoeten en het goede virus van de On Fire-dans naar de wereld te willen verspreiden.”

Audrius Giržadas (hoofd delegatie Litouwen songfestival)

“Het is jammer dat we de lang geplande reis van onze vertegenwoordigers moeten uitstellen. Maar zo’n beslissing is in dit geval de enige juiste stap. Bij de aanpak van de pandemie van het coronavirus moeten we verantwoordelijk zijn en buitenlandse risico’s en bezoeken zoveel mogelijk vermijden.”

The Roop – On Fire

The Roop gaat in mei optreden met het nummer On Fire

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie