Inschrijving gratis kaarten songfestival 2020 afgerond

Alle kaarten die tijdens de winactie Rotterdam Songfestival 2020 zijn gereserveerd zijn vergeven. Meer dan drieduizend inschrijvers en vrijwilligers hebben via deze actie een ticket gekregen. Dit werd gedaan in het kader van Celebrate Together, waarbij Rotterdammers met een laag inkomen zich in konden schrijven voor gratis kaarten. De inschrijving is gestopt.

Meer dan 3000 mensen ingeschreven

In totaal hebben zich meer dan 3000 mensen zich ingeschreven voor de winactie. Het liep in eerste instantie geen storm met de inschrijvingen, maar uiteindelijk – na lobbyen en flyeren – hebben voldoende mensen zich aangemeld. Elk van de 3000 Rotterdamse minima die zich hebben ingeschreven ontvangen elk twee tickets. Zij moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen om de tickets te mogen ontvangen.

In totaal worden er dus 6000 mensen blij gemaakt. Volgens songfestival.nl: In totaal waren er 8.500 kaarten gereserveerd voor de winactie, verdeeld over de 9 shows. Waarvan 1.000 kaarten per show en 500 kaarten voor de populaire finale.

Wethouder Said Kasmi D66

“Ik ben er ongelooflijk trots op dat we deze actie hebben kunnen realiseren en dat hiervoor voldoende kaarten zijn gereserveerd. Zo kunnen we nu iedereen die zich heeft inschreven blij maken en hoeven we geen ‘nee’ te verkopen. Bovendien kunnen we nu een tweede wens op onze lijst afstrepen. Namelijk dat we ook al onze enthousiaste vrijwilligers kunnen trakteren op tickets. Zij zijn ware ambassadeurs van de stad en van het Songfestival en zorgen er straks voor dat alles op rolletjes verloopt en dat al die duizenden fans en (buitenlandse) bezoekers gastvrij worden ontvangen “. Quote afkomstig uit dit artikel van Songfestival.nl

Sietse Bakker over de gratis kaarten

Sietse is de grote baas van het Songfestival in Nederland. Hij vindt dat de gratis kaartjes voor Rotterdamse minima geheel in de lijn is met het theme Open up. Hij vindt het ook fijn dat ze niemand teleur hoeven te stellen, want iedereen die zich heeft ingeschreven (en aan de voorwaarden voldoet) krijgt een gratis kaartje.

Andere mensen moeten een songfestival kaartje kopen op bijvoorbeeld 30 januari 2020, tijdens de tweede ronde van de kaartverkoop.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie