30 januari 2020 – Kaartjes Songfestival kopen: DIT moet je weten

Songfestival kaartjes kopen tips trucs januari 2020

Op 30 januari 2020 gaat de tweede golf tickets voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam in de verkoop. Tijdens de eerste ronde, die binnen een uur volledig was uitverkocht, zijn er al 23.000 kaartjes uitgegeven. In totaal zijn er 43.000 kaartjes voor het gewone publiek te koop. Andere kaartjes worden o.a. verdeeld over de diverse songfestival-fan-verenigingen. De tickets moeten worden gepersonaliseerd binnen uiterlijk enkele dagen na betaling. In deze blog bekijken we alles wat je moet weten als je een kaartje wilt kopen voor een van de shows. Ook tips om meer kans te maken.

Alle shows waarvoor je een kaartje kan kopen

Je kan voor meerdere shows een kaartje kopen. Zoals je kan begrijpen is een kaartje met beperkt zicht voor de familieshow in een halve finale goedkoper dan een ticket op de tribune met goed zicht voor de grand finale.

1e Semi-Final (eerste halve finale)

 • 1e Semi-Final Jury Show, maandagavond 11 mei, start show 21:00 uur
 • 1e Semi-Final Family Show, dinsdagmiddag 12 mei, start show 15:00 uur
 • 1e Semi-Final LIVE Show, dinsdagavond 12 mei, start show 21:00 uur

2e Semi-Final (tweede halve finale)

 • 2e Semi-Final Jury Show, woensdagavond 13 mei, start show 21:00 uur
 • 2e Semi-Final Family Show, donderdagmiddag 14 mei, start show 15:00 uur
 • 2e Semi-Final LIVE Show, donderdagavond 14 mei, start show 21.00 uur

Grand Final (grote finale)

 • Grand Final Jury Show, vrijdagavond 15 mei, start show 21:00 uur
 • Grand Final Family Show, zaterdagmiddag 16 mei, start show 13:30 uur
 • Grand Final LIVE Show, zaterdagavond 16 mei, start show 21:00 uur

Hoe werkt het wachtrijsysteem?

Bezoekers die de link naar de bestelpagina openen op 30 januari vóór 12:00 uur ’s middags CET krijgen van het systeem een ​​willekeurige plek in de wachtrij toegewezen. Bezoekers die de link na 12:00 (’s middags) CET openen, komen aan het einde van de wachtrij. 

Je wordt geadviseerd de ticketpagina niet te vernieuwen, anders verlies je jouw positie in de digitale wachtrij en wordt je achterin de wachtrij gezet door het systeem.

Let op: elke show heeft zijn eigen wachtrij.

Verschillen juryshow, familieshow en andere soorten shows

Zowel de Jury- als de Family-show zijn complete shows, inclusief presentatoren, uitvoeringen en intervalacts. Er zijn 2 verschillen tussen deze en de liveshows: Jury- en familieshows worden niet op televisie uitgezonden en tijdens de stemprocedure worden dummyresultaten gebruikt.

De duur van de halve finale shows is 2 uur en voor de grote finale shows is dit ongeveer 3 uur en 30 minuten.

Hoe duur zijn de kaartjes op 30 januari 2020?

De halve finale kaartjes zijn tijdens de tweede en derde golf €5 duurder dan tijdens de eerste kaartverkoop. De finalekaarten lijken ongewijzigd. Een overzicht van de ticketprijzen songfestival 2020 kijk je hier. Tijdens de tweede golf op 30 januari 2020 zijn ook kaartjes met beperkt zicht voor het eerst te koop.

Aantal tips en weetjes om aan een ESF2020 kaartje te komen

We weten nu al dat er op 30 januari meerdere mensen teleurgesteld gaan worden. Toch is het handig om even de onderstaande punten mee te nemen:

 • Het maakt niet uit of je al om 07:00 of zelfs 01:00 in de digitale wachtrij staat. Het is namelijk geen wachtrij. Het systeem gooit alles om precies 12:00 door elkaar. Elke persoon – ongeacht hoe lang ze al online zijn – krijgt een willekeurige plek toegewezen om 12:00.
 • Tickets kan je kopen met iDEAL, Visa, Mastercard, Paypal en Bancontact. Het is dan ook verstandig om al je gegevens klaar te hebben liggen, zodat je in een keer kan betalen.
 • Ververs of vernieuw je pagina niet als je na 12:00 eenmaal een plekje heb gekregen.
 • Gebruik meerdere toestellen en browsers. Belangrijk: Gebruik maar 1 tabblad per browser, het heeft geen zin om er meerdere te openen per browser. Wat wel zin heeft is om op verschillende toestellen meerdere browsers te openen.
 • Ga je met meer mensen? Vraag iedereen om op meerdere toestellen en browsers de website te openen en er iets voor 12:00 te zijn op 30 januari 2020.
 • Er komt hierna nog één ronde, dus je hebt altijd nog kans mocht het niet lukken!
 • Val je onder de regeling voor de winactie gratis songfestivalkaarten, dan heb je misschien geluk en krijg je gratis kaartjes!
 • Wees er wel voor 12:00. Dan krijg je nog een willekeurige plek in de wachtrij. Kom je na 12 uur, dan word je achteraan geplaatst.

Veelgestelde vragen over het kopen van Songfestivalkaartjes 2020

Deze vragen hebben we al een aantal keer voorbij zien komen.

Waar kan ik kaartjes kopen

Kaartjes kun je bestellen via: https://tickets.songfestival.nl/ en nergens anders. Alle andere aanbieders zijn nep of je betaalt woekerprijzen. Dit raden wij dan ook echt af.

Hoeveel kaartjes kan ik per keer kopen

Per bestelling kan je maximaal 4 songfestivalkaartjes kopen. Dit is ook per bankrekening en adres.

Hoe duur zijn de kaartjes voor het liedjesfestijn?

De prijzen variëren tussen de €20 en €245. Dit is afhankelijk van de soort show die je wilt bezoeken (finale, halve finale, familieshow, juryrepetitie, familie-repetitie).

Hoe maak ik meer kans op een songfestivalkaartje?

De kaartjes zullen naar verwachting weer snel uitverkocht zijn. Je maakt o.a. meer kans door op meer toestellen (laptop, telefoon, tablet etc.) verschillende browsers te openen naar de ticketwebsite. Om 12:00 krijgt iedereen een willekeurige plek toegewezen in de digitale wachtrij. Het heeft geen zin om al bijvoorbeeld om 07:00 klaar te zitten. Wel moet je vóór 12:00 digitaal aanwezig zijn.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie