Rotterdam verlengd winactie gratis songfestival kaartjes

Rotterdamse minima lijken niet warm te lopen voor de gratis songfestivalkaartjes die voor hun zijn gereserveerd. De gemeente heeft samen met de organisatie 8500 kaarten beschikbaar gesteld voor Rotterdammers met een laag inkomen. Inmiddels hebben 2500 mensen zich ingeschreven.

“We willen de winnaars van deze actie een zorgeloos, compleet én onvergetelijk avondje uit bieden. Daarom spannen we ons in voor leuke extraatjes, zoals consumpties en vervoer.’ aldus de gemeente.

Lees ook: Jeangu Macrooy songfestival inzending Nederland ESF 2020

Flyeren op tickets aan de man te brengen

Na de aankondiging liep de inschrijving onder Rotterdamse mensen met een laag inkomen geen storm. Sterker nog: de gemeente heeft mensen ingezet om flyers uit te delen. Onder andere bij de voedselbanken werden flyers uitgedeeld met daarop de mededeling dat er gratis kaarten voor het Songfestival 2020 beschikbaar waren voor mensen met een laag inkomen.

Harde eis van de gemeente

D66 wethouder Said Kasmi maakte eerder bekend dat de gratis kaartjes voor Rotterdamse minima een harde eis waren tijdens de onderhandelingen over het songfestival. Op die manier wilde de wethouder voorkomen dat mensen met een lager inkomen niet mee konden delen in de Songfestivalvreugde. Nu lijkt er weinig interesse te zijn vanuit de doelgroep. Volgens de gemeente heeft dat te maken met zorgen over de uitgaven die de minima zelf moet doen aan de avond (eten, drinken, vervoer, kleding et cetera. Bijna al deze kosten worden echter gedekt door de gemeente. Een ander argument is dat sommige mensen vinden dat zij teveel gegevens moeten overleggen om kans te maken op de gratis kaarten. Dit valt volgens de gemeente wel mee. Inschrijven kan snel en eenvoudig.

Inschrijving verlengd

Rotterdamse minima die zich inschrijven konden dit in eerste instantie tot 7 januari doen, maar de gemeente heeft de winactie  verlengd tot en met zondag 19 januari. Winnaars van de minima-winactie krijgen:

  • Gratis twee kaartjes voor een songfestival show in Ahoy Rotterdam. Eén kaartje is gereserveerd voor een “Rotterdamse minima”. Voor het tweede kaartje mogen zij iemand meenemen of het kaartje weggeven. Dit hoeft niet per se iemand te zijn met een kleine beurs.
  • Gratis een hapje en drankje tijdens de show
  • Misschien gratis vervoer. Gesprekken met RET zijn nog in gang.
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie