28 januari 2020: Halve finale loting Songfestival; TV en Stream!

Loting halve finale Eurovisiesongfestival 2020 tv stream npo

Zet 28 januari 2020 maar in de agenda! Dit is de dag dat Tel Aviv, de organiserende stad van vorig jaar, de sleutel gaat overdragen aan Rotterdam. Nadat de sleuteloverdracht is afgerond volgt de officiële loting voor de halve finales. Deze halve finale loting Songfestival 2020 kan live worden meegekeken. Presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit zijn natuurlijk ook aanwezig! Aanmelden om aanwezig te zijn bij de loting is helaas niet meer mogelijk.

Live uitzending loting songfestival semi-finals 2020: televisie en online livestream

De ceremonie zal plaatsvinden in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis. Er wordt live verslag gedaan om 16:10 door de zender NPO 1. Je kan de loting songfestival 2020 live op tv kijken. Naast de uitzending op televisie kun je het hele gebeuren ook live volgen via eurovision.tv. Als we weten wanneer de livestream precies start, laten we het je via onze sociale mediakanalen weten! De presentatie wordt verzorgd door: Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Zij zullen ook de presentatie bij alle shows gaan verzorgen!

Hoe laat is de loting?

Aanwezigen die een uitnodiging hebben voor de loting moeten al eerder aanwezig zijn. Zo meldt Ogae dat de loting al om 14:30 begint. Wij gaan uit van de liveuitzending op televisie om 16:10, maar misschien dat de livestream er eerder bij is. We houden je op de hoogte! TrosKompas meldt: NPO 1 | 16.10 uur | dinsdag 28 jan 2020.

Jon Ole Sand

De loting vindt plaats onder supervisie van de bekende Executive Supervisor Jon Ole Sand. Hij zal na de finale van het Songfestival 2020 het stokje overdragen aan zijn opvolger Martin Österdahl.

Chantal, Edsilia en Jan hebben er zin in!

Jan is zich goed aan het voorbereiden met een taaltraining Engels en Edsilia & Chantal hebben er enorm veel zin in, laten ze op Instagram weten.

https://www.instagram.com/p/B7iqYfWBQZx/

Een aantal veelgestelde vragen over de loting voor de halve finales ESF2020

We hebben de laatste tijd enorm veel vragen gehad over de loting. Hieronder een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Wanneer zijn de halve finales?

De twee halve finales worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei.

Wat gebeurt er tijdens de loting?

Tijdens de Allocation Draw op 28 januari 2020 wordt bekend welke landen in welke halve finale zullen optreden. Ook wordt er geloot bij welke halve finale Nederland en de al geplaatste Big Five landen hun stem zullen uitbrengen.

Hoeveel landen doen er mee tijdens de halve finales?

Er zullen 35 landen strijden in de halve finales van het ESF 2020. De Big 5 (de landen die financieel veel bijdragen) en Nederland zijn al geplaatst.

Doet Nederland mee met de halve finale songfestival 2020?

Nee, Nederland is als gastland direct geplaatst. Jeangu Macrooy hoeft dus niet mee te doen met de halve finale! Dit geldt ook voor de ‘big five’ (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië).

Hoe laat begint de loting ESF2020 en waar kan ik het kijken? TV? Stream?

NPO 1 | 16.10 uur | dinsdag 28 jan 2020 of de livestream op Eurovision.tv

Bronnen:

  • https://ogae.nl/ben-jij-bij-de-loting-voor-het-eurovisie-songfestival-2020/
  • https://www.troskompas.nl/Artikelpagina/article/61328/Eurovisie-Songfestival-Loting-halve-finales
  • https://www.gids.tv/artikel/6083/deze-41-landen-doen-mee-aan-het-eurovisie-songfestival-2020
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie