Rotterdamse minima lopen niet warm voor gratis Songfestivalkaartjes

Eerder verkondigde wethouder Kasmi (D66, Toerisme) erg trots dat hij voor de Rotterdamse minima kaartjes voor het Songfestival 2020 had “weten te regelen”. De wethouder verkondigde: ,,Dit is in de geschiedenis van het Songfestival nog nooit voorgekomen’’, waarop hij doelde op het feit dat er 8500 kaarten gratis beschikbaar worden gesteld. De kaartjes, beschikbaar voor alle shows, waaronder ook de finale op 16 mei zijn echter helemaal niet in trek. Vreemd, want in totaal komen er 60.000 minima in aanmerking voor gratis kaartjes. Slechts 1100 mensen hebben zich opgegeven.

8500 kaarten beschikbaar

Van de 60.000 mensen die in aanmerking komen voor een gratis Songfestival-kaartje, hebben zich er slechts 1100 aangemeld. In totaal zijn er 8500 gratis kaarten beschikbaar. De komende tijd gaat de organisatie haar best doen om de 60.000 mensen te bereiken met acties en flyers. Ze verwachten uiteindelijk de kaartjes wel uit te geven binnen deze doelgroep. Dat de interesse tot dusver matig is, is volgens de betrokkenen vooral te wijten aan het feit dat Rotterdammers met een smalle beurs moeilijk te bereiken zijn.

Gratis kaartje, hapje, drankje en vervoer

Rotterdamse minima die zich inschrijven kunnen dit tot 7 januari doen. Zij krijgen:

  • Gratis twee kaartjes voor een songfestival show in Ahoy Rotterdam. Eén kaartje is gereserveerd voor een “Rotterdamse minima”. Voor het tweede kaartje mogen zij iemand meenemen of het kaartje weggeven. Dit hoeft niet per se iemand te zijn met een kleine beurs.
  • Gratis een hapje en drankje tijdens de show
  • Misschien gratis vervoer. Gesprekken met RET zijn nog in gang.
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie