IJsland Songfestival 2021: Daði & Gagnamagnið – band, bio en info!

Daði og Gagnamagnið IJsland Think About Thinks Viral 2021 nationale selectie

IJsland heeft gekozen! Op 29 februari 2020 is bekend geworden dat Daði & Gagnamagnið naar het songfestival gaat voor IJsland. Zij zouden daar het nummer Gagnamagnið (Think About Things) gaan zingen. Dit is niet de eerste keer dat zij probeerden om naar het songfestival te gaan. In 2017 probeerde Daði & Gagnamagnið het al eens, maar toen lukte het niet. In 2020 ging de band viral, mede dankzij een tweet van acteur Russell Crowe, die een artikel over deze band van onze website deelde. Nadat het Songfestival in 2020 werd afgelast, werd bekend dat Daði & Gagnamagnið in 2021 met een nieuw nummer naar het songfestival 2021 in Rotterdam mogen afreizen! In deze blog bekijken we uitgebreid alles wat met Daði & Gagnamagnið te maken heeft, lees je een biografie en kun je het songfestivalnummer van IJsland beluisteren.

Wie zijn Daði & Gagnamagnið, de band namens IJsland op het Songfestival 2021?

Gagnamagnið, ook bekend als Daði & Gagnamagnið, is een IJslandse band onder leiding van Daði Freyr Pétursson. De zes leden van de band zijn zanger Daði Freyr Pétursson, Daði’s vrouw Árný Fjóla Ásmundsdóttir, Daði’s zus Sigrún Birna Pétursdóttir, Hulda Kristín Kolbrúnardóttir, Stefán Hannesson en Jóhann Sigurður Jóhannsson.

https://www.instagram.com/p/B8l3aTogUWo/

Wie is Daði Freyr Pétursson?

Daði Freyr Pétursson (geboren 1992), professioneel bekend als Daði Freyr of door het mononiem Daði , is een IJslandse muzikant die in Berlijn, Duitsland woont. Hij werd geboren in Reykjavik, maar groeide op in Denemarken tot zijn negende. Daarna verhuisde zijn gezin naar IJsland, waar zij zich vestigden in de zuidelijke regio van IJsland, eerst in Laugaland en later in Ásahreppur. Daði studeerde in 2012 af aan Fjölbrautaskóla Suðurlands (de multiculturele school van Zuid-IJsland) en ontving in 2017 een BA in muziekmanagement en audioproductie in Berlijn.

Jeugd en muziekcarrière

In zijn jeugd speelde Daði drums en studeerde piano en basgitaar. Hij zat in de band RetRoBot als zanger, samen met Gunnlaug Bjarnason en gitarist Guðmundur Einar Vilbergsson, die hij had ontmoet op de South Iceland Multicultural School. In 2012 won de band RetRoBot de Músíktilraunir (“Music Experiments”) en werd Daði gekozen tot de muzikant van het jaar.  RetRoBot bracht een jaar later één album uit genaamd Blackout .

In 2014 verhuisde Daði Freyr naar Berlijn, waar hij studeerde bij dBs Music. Datzelfde jaar begon hij te spelen onder de naam Mixophrygian en een jaar later bracht hij het album Forever uit. Daði Freyr is getrouwd met muzikant Árnýja Fjóla Ásmundsdóttir (ook in de band Gagnamagnið), en ze hebben een dochter geboren in 2019

https://www.instagram.com/p/B6gK67FgtqD/

Naam van de band

De naam van de band, kan worden vertaald naar “Data”, en is het IJslandse woord voor “Data plan” terwijl het letterlijk “De hoeveelheid data” betekent. Het imago van de groep wordt gekenmerkt door hun kenmerkende groene truien, waarbij de trui van elk lid hen vertegenwoordigt en het pictogram van een pixelart-portret van hun hoofd toont.

Update 2021:

IJsland zingt het volgende nummer:

Tekst van het nummer

De teksten van de IJslandse versie van “Think About Things” (ook getiteld “Gagnamagnið”) creëren een science fiction- geïnspireerde fictieve versie van de band zelf. Daði Freyr heeft gezegd dat de tekst van het nummer uit de toekomst is gekomen om de wereld te redden met een mooie dans.

Daði og Gagnamagnið (Russell Crowe) en The Roop (TikTok, Spotify) gaan viral

Carrière en al eerder geprobeerd om naar het songfestival te gaan

In 2017 namen Daði Freyr Pétursson en Gagnamagnið deel aan Söngvakeppnin (de IJslandse voorrondes), waar ze streden ze om IJsland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 met het nummer “Hvað með það?” (“Is dit liefde?”). Ze eindigden op de tweede plaats na Svala Björgvinsdóttir die het nummer “Paper” uitvoerde.

Daði & Gagnamagnið – Think About Things beluisteren

Hieronder kun je twee versies van het songfestivalnummer van IJsland beluisteren. Let op: Dit nummer werd geschreven voor het afgelaste ESF. Het nieuwe nummer voor op Songfestival 2021 IJsland is nog niet uitgebracht.

Officiële videoclip

Vragen en antwoorden over Daði & Gagnamagnið op een rij!

Een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over deze band uit IJsland.

?Kan ik Daði & Gagnamagnið volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker! Je kan de band vinden via Facebook, YouTube, Twitter, Instagram en Spotify.

?‍?‍?‍??‍?‍?Wie zitten er in de band?

De zes leden van de band zijn zanger Daði Freyr Pétursson , Daði’s vrouw Árný Fjóla Ásmundsdóttir, Daði’s zus Sigrún Birna Pétursdóttir, Hulda Kristín Kolbrúnardóttir, Stefán Hannesson en Jóhann Sigurður Jóhannsson.

?Wat is kenmerkend aan de band?

Het imago van de groep wordt gekenmerkt door hun kenmerkende groene truien, waarbij de trui van elk lid hen vertegenwoordigt en het pictogram van een pixelart-portret van hun hoofd toont.

??Waarom hebben zij de voorrondes in IJsland gewonnen?

Dit heeft natuurlijk met meerdere factoren te maken. Dat acteur Russell Crowe de band deelde op Twitter hielp natuurlijk enorm. Dat Russell besloot om een artikel van songfestivalnieuws.nl te delen, is voor ons nog leuker! Daarnaast is het een leuk nummer, heeft het een aparte stijl en een leuk dansje.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie