Daði Freyr toch naar het Songfestival 2021 voor IJsland

Daði og Gagnamagnið IJsland Think About Thinks Viral 2021 2020 Songfestival podium
Afbeelding: RÚV | Mummi Lú | EBU | Eurovision.tv

Beluister alle nummers van 2021 hier

Daði Freyr was vorig jaar – voordat het songfestival werd afgelast – één van de grote favorieten samen met zijn band Gagnamagnið. Nadat het songfestival werd afgelast, werd al snel duidelijk dat IJsland opnieuw voorrondes zou gaan houden om een artiest te zoeken voor het komende jaar. Daar is de IJslandse omroep echter op terug gekomen, zo schrijft de zanger op Twitter. De band mag echter niet met de hit Think About Things naar het festival in Rotterdam afreizen, maar moet een nieuw nummer verzinnen.

Think About Things was topfavoriet

Samen met Victoria – Tears Getting Sober (Bulgarije) en The Roop – On Fire (Litouwen) stond Daði met de band Gagnamagnið bovenaan bij de bookmakers. Het liedje met bijbehorend dansje werd een enorme hit. Leuk detail: Het nummer werd zelfs een hit in de Britse Official Charts. Dit komt bij liedjes voor het songfestival bijna nooit voor.

Daði Freyr en de band Gagnamagnið op songfestival 2021

De sympathieke zanger laat via zijn Twitterkanaal weten (vrij vertaald): “Eurovisie 2021! Ik kom volgend jaar terug en Gagnamagnið doet mee! Dus ik denk dat ik weer een Eurovisiesong schrijf. Ik sluit ook het Think About Things-hoofdstuk van mijn leven af ​​met enkele remixen die vandaag zijn uitgebracht: https: // tinyurl.com/yx968r7f”

Bedankt voor alle steun!

Ook interessant
Tom Leeb Frankrijk 2022 Songfestival Eurovision
Tom Leeb (Frankrijk) maakt zijn lied 16 februari 2020 bekend