Wit-Rusland Songfestival 2020: band VAL met Da Vidna (Belarus)

VAL Eurovisiesongfestival 2021

VAL is een band bestaande uit het duo Valerie Gribusova en Vlad Pashkevich. Zij gaan Wit-Rusland (officieel republiek Belarus) vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Dit zullen zij gaan doen met het nummer Da Vidna. De band werd op 28 februari 2020 geselecteerd om Belarus te vertegenwoordigen op het Songfestival. In deze blog bekijken we de band, kun je een biografie lezen en het nummer Da Vidna beluisteren.

Wie is VAL, de band die namens Wit-Rusland op het songfestival 2020 zal staan?

VAL is een band bestaande uit twee artiesten: Valerie Gribusova en Vlad Pashkevich. De band is in 2016 gestart en bracht op 1 mei 2016 hun eerste single “Кто ты есть” uit. In september 2016 kwam hun tweede single “Ветер во сне” uit. Kort daarop volgde een videoclip. Daarna bracht VAL het debuutalbum “В моей комнате”, waarna ze direct stopten met de band. In 2020 kwam VAL echter weer bij elkaar om het nummer Da Vidna te maken voor de nationale voorrondes van het songfestival in Wit-Rusland.

https://www.instagram.com/p/B9Dv6R6H2wv/

Valerie Gribusova

Valeria Gribusova (in het Wit-Russisch, Валерыя Грыбусава; geboren in 1995) is een prijswinnende Wit-Russische zanger die optreedt als solist bij het National Symphony Orchestra of Belarus onder Mikhail Finberg . In 2015, toen ze slechts 20 jaar oud was, won ze de eerste prijs in de Wit-Russische Slavianski Bazaar-competitie. In 2017 nam ze deel aan de Oekraïense versie van The Voice.

Jonge jaren

Valeria Gribusova, geboren op 12 februari 1995 in Mogilev, nam vanaf haar vijfde deel aan het kinderensemble Yaritsa van Ludmila Zukova. Later ging ze naar het Mogilev Gymnasium, waar ze zich in 2013 cum laude afstudeerde in koormuziek en kunst. Ze ging verder studeren aan de Pop Art-afdeling van de Wit-Russische Staatsuniversiteit voor Cultuur en Kunsten.

Vlad Pashkevich

In 2016 richtte Gribusova samen met de geluidsproducent Vlad Pashkevich het VAL Music Project op met de singles Кто ты есть (Who Are You) en Ветер во сне (Wind in a Dream) hetzelfde jaar.

VAL – Da Vidna live beluisteren

Hieronder kun je de live-versie van het songfestivalnummer van Belarus live beluisteren.

Veelgestelde vragen over VAL en Wit-Rusland op het songfestival

Een aantal vragen en antwoorden over deze band uit Wit-Rusland

?Kan ik de band volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker. Dat kan onder andere via Facebook , YouTube, Spotify en Instagram.

?Onder wat voor muziekgenre maakt de band VAL muziek?

De leden van de band VAL experimenteren met genres zoals house, R&B, pop en hiphop, gecombineerd met vogue en fashion.

?Uit welke leden bestaat de band?

VAL is een band bestaande uit het duo Valerie Gribusova en Vlad Pashkevich. Valeria is de zangeres van de twee.

⏭️Wie volgt de band op?

Vorig jaar stond ZENA op het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv met het nummer Like it. Dit nummer kan je hier beluisteren ?

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie