Estland Songfestival 2020: Uku Suviste – Nummer, biografie en informatie!

Uku Suviste Estland

Uku Suviste heeft de nationale voorrondes in Estland gewonnen en gaat naar het songfestival 2020 in Rotterdam! Hij zal voor Estland meedoen en het nummer What Love Is gaan zingen. De zanger heeft al eerder geprobeerd om naar het songfestival te komen, maar kwam in 2017 en 2019 net tekort. In 2020 is het hem wel gelukt! In deze blog bekijken we alles wat met Uku Suviste te maken heeft. Zo lees je zijn biografie en kun je het nummer van Estland op het songfestival 2020 beluisteren. Hij zal optreden tijdens de eerste helft van de tweede halve finale van het songfestival 2020.

Wie is Uku Suviste, de kandidaat van Estland op het ESF 2020?

Uku Suviste is geboren op 6 juni 1982 in Võru , Estland. Hij is een Etse singer-songwriter, pianist en producer van muziek. Hij zal Estland gaan vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Hij begon al vroeg met muziek en zingt in de genres pop, R&B, soul en funk. Uku kan ook erg veel instrumenten bespelen. Zo is hij pianist, gitarist, basgitarist en drummer.

https://www.instagram.com/p/B8eb0MnBWiU/

Jong begonnen met muziek

Op zesjarige leeftijd begon Suviste zijn opleiding in muziek aan de Tallinn School nr. 21. Tegelijkertijd ging hij naar het Tallinn Jongenskoor en naar het jongenskoor van de school onder leiding van Lydia Rahula. In 1997 studeerde Uku Suvista af met een specialisatie gericht op piano. In 2000 studeerde hij af aan de middelbare school op Tallinn School nr. 21 met aanbevelingen in muziek en PE. Na de middelbare school onderging hij acht maanden militaire dienst bij The Guard Battalion.

Studie richting IT

In 2001 werd hij toegelaten tot het Estonian Information Technology College en vier jaar later studeerde hij af in de specialiteit van computersysteembeheerder. Een jaar na zijn studie aan het IT College ging hij naar de Georg Ots Tallinn School of Music om pop-jazzzang te studeren.

Studeren aan het Berklee College of Music in Boston

Sinds anderhalf jaar studeerde hij aan het Berklee College of Music in Boston, Massachusetts, VS, met als hoofdvak zang, hedendaags schrijven en muziekproductie. Vanwege zijn uitstekende resultaten maakte hij elk semester de toplijsten binnen de school door een GPA (grade point average) van 3,8 van maximaal 4 te behalen.

https://www.instagram.com/p/B6dgtjRBm_H/

Muziekcarrière binnen en buiten Estland

Sinds 2004 is Suviste fan van allerlei soorten muziekwedstrijden. In 2004 ontving hij een speciale prijs voor zijn originele nummer “Never Have To”. Het jaar daarop won zijn polyfone a capella-nummer “Sõbrad” (“Friends”) voor zangstemmen met zangstemmen de 2e plaats. In 2008 won het nummer “Refreshing” geschreven door Suviste en zijn vriend Mairo Marjamaa de wedstrijd. In 2005 werd hij derde tijdens een bekende Estse zangwedstrijd Kaks Takti Ette. In dat jaar kwam ook zijn eerste eigen album uit. In november 2008 werkte hij samen met de “Estonian Idol” -winnaar Birgit Õigemeel 2007, en brachten ze het album “Ilus Aeg” (“Beautiful time”) uit. In 2010 nam Suviste deel aan de grootste songwedstrijd van Rusland ” New Wave ” en eindigde op de derde plaats.

Muziekvideo opgedragen aan militairen

In 2012 produceerde Suviste de muziekvideo “Võitmatu” (“Invincible”), met de steun en medewerking van de Estse Defensietroepen en het Estse Ministerie van Defensie. De videoclip was opgedragen aan alle soldaten, die in de strijdkrachten in Afghanistan hadden gediend, en aan de families van de militairen. Twee gastartiesten verschenen aan het begin van de video om hun steun aan Estse soldaten te tonen. De eerste was de Estse discuswerper en Olympische gouden medaillewinnaar Gerd Kanter , en de andere was Justin Gatlin , een Amerikaanse sprinter en Olympische gouden medaillewinnaar op de 100 meter. Bekijk hieronder de video die Suviste heeft gemaakt.

The Voice

Net zoals erg veel deelnemers aan het songfestival 2020 heeft ook Suviste een “Voice”-achtergrond. Hij deed mee aan het zevende seizoen van de Russische versie van The Voice, waar hij koos voor coach Anu Lorak. Helaas werd hij in de halve finale uitgeschakeld.

Meerdere keren geprobeerd om naar het songfestival te komen

Suviste heeft meerdere keren deelgenomen aan de Eesti Laul- competitie. De wedstrijd wordt gebruikt om de inzending van Estland voor Eurovisie te selecteren. In Eesti Laul 2017 concurreerde hij met het nummer “Supernatural”, maar werd uitgeschakeld in de eerste halve finale. Suviste nam deel aan Eesti Laul 2019 , met het nummer “Pretty Little Liar”. Hij haalde de tweede halve finale en werd tweede in de finale. Suviste nam opnieuw deel aan Eesti Laul 2020 met zijn nummer “What Love Is” en won de nationale finale, waarmee hij de eer kreeg om Estland te vertegenwoordigen bij de 2020-wedstrijd.

https://www.instagram.com/p/B6LM_CEBnX5/

What Love Is beluisteren

Hieronder kun je het songfestivalnummer van Estland beluisteren

Singles en muziekvideo’s van Suviste

Een overzicht van de muziek die de zanger uit Estland op zijn naam heeft staan.

Singles

 • “It’s Christmas Time” (2005)
 • “See on nii hea” (2008)
 • “Love of my life (feat. Grace Taylor)” (2009)
 • “Sind otsides” (2009)
 • “Saatanlik naine” (2009)
 • “Show me the love” (2010)
 • “Isju Tebja” (2010)
 • “Jagatud öö” (2011)
 • “Midagi head (feat. Violina)” (2011)
 • “Võitmatu” (2012)
 • “Valge Lumi” Anzhelika Agurbash and Uku Suviste 2013
 • “I wanna be the one” Uku Suviste & Kéa (2014)
 • “Believe” Hawt Leopards feat. Uku Suviste (2015)
 • “Supernatural” (2016)
 • “Pretty Little Liar” (2019)
 • “What Love Is” (2020)

Muziekvideo’s

 • “Võitmatu” (2012)
 • “Show me the love” (2010)
 • “Valge Lumi” Anzhelika Agurbash and Uku Suviste (2013)
 • “I wanna be the one” Uku Suviste & Kéa (2014)
 • “What Love Is” (2020)

Veelgestelde vragen (en antwoorden) over Uku Suviste (Estland 2020 songfestival).

Een aantal vragen en antwoorden op een rij!

Wie zijn de ouders van Uku Suviste?

De vader van Suviste is de Estse tv-producent Raivo Suviste en zijn moeder is Heli Suviste-Polikarpus. Heli Suviste studeerde af aan het Tallinn State Conservatory (nu de Estse Academie voor Muziek en Theater ) onder begeleiding van Hendrik Krumm, gespecialiseerd in klassieke zang. Suviste’s oom Väino Puura en Puura’s vrouw Sirje Puura zijn bekende operazangers in Estland.

Waar kan ik Uku van kennen?

De kans dat je deze artiest kent is vrij klein, tenzij je de muziekscene in Estland en omringende landen volgt. Je zou hem kunnen kennen van zijn muziekvideo’s, kerstalbum, het feit dat hij in 2010 verkozen is tot meest sexy man van Estland of door zijn deelname aan het programma Kanal 2 ’s Tantsud tähtedega , de lokale variant van “Dancing with the Stars”.

Wat voor soort muziek maakt deze Estse zanger?

Hij maakt muziek binnen de genres pop, R&B, soul & Funk, maar maakt af en toe ook uitstapjes naar andere genres.

Kan ik Uku Suviste volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker! Je kan Uku volgen via onder andere Facebook en Instagram

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie