Column 2: Shownieuws blundert weer & onze inzending

Dit is een gastblog van Maarten

Shownieuws had het mis. Goed mis. Meerdere keren dachten ze te weten wie het was. Nu was ik al geen groot fan van Shownieuws. Ze zitten meestal meerdere keren fout, voordat ze een keer goed zitten. Met de songfestival-deelname-primeur zaten ze echter zo enorm fout. Bizar hoe de betrouwbare bronnen van Shownieuws totaal onbetrouwbaar leken. Een afgang. Shirma Rouse, Thomas Berge, Davina Michelle (die al eerder aangaf niet mee te doen) en Jordan Roy zouden de namen zijn waar over werd getwijfeld. Uiteindelijk bleek dat de Surinamer Jeangu Macrooy naar het Songfestival 2020 gaat namens Nederland.

Jordan Roy genoot van de aandacht

Timur verspreidde het gerucht dat de inzending van Nederland met een J begint. Hij bleek uiteindelijk gelijk te hebben. Shownieuws verspreide het gerucht dat het om Jordan Roy ging en veel media namen het over als gerucht. Jordan Roy genoot van de aandacht en verscheen in meerdere televisieprogramma’s en radioshows voor een interview. Jordan zelf kon het wel waarderen. Hij heeft zijn 15 minutes of fame ook weer gehad.

“Mijn telefoon is gisteren ontploft. Ik kon niet meer normaal mijn telefoon gebruiken. Ik werd gebeld en gewhatsappt. Het was een gekkenhuis”, zei Jordan een dag na het verspreiden van het gerucht in Shownieuws. Ook gaf hij maar meteen toe dat ‘ie niet officieel is gevraagd om mee te doen aan het Songfestival. “Ik dacht: ik laat het even bezinken en ik wilde er ook even van genieten dat er zo veel genoemd en gezegd werd. Ik was ook gewoon bezig.”.

Daarna volgde het nieuws – wederom door Shownieuws verspreid – dat Shirma Rouse, Thomas Berge en Davina Michelle nu de kanshebbers zouden zijn. Weer van hun betrouwbare bron. Haha.

Gaan we winnen?

Eerder schreef ik al dat het misschien verstandig is om een niet-winnende act in te sturen, omdat ik vind dat Nederland er niet klaar voor is om twee keer achterelkaar het Songfestival te organiseren. Jeangu heeft echter een goede stem, goede kop en maakt zeker kans op een goede klassering. De kans echter dat je ook in jaar 2 wint van 40 andere landen is echter niet zo groot – al is het wel eerder voorgekomen.  

De media is wel enorm positief en ook Jeangu zelf heeft het al over de winst. Zijn manager gelooft er ook in. Leuk dat zij proberen om nu al een hype te creëren, maar laten we eerst even afwachten wat voor nummer Jeangu Macrooy gaat insturen.

Als Shownieuws straks een rustig nummer verwacht volgens betrouwbare bron, dan kun je er vanuit gaan dat Jeangu een uptempo nummer gaat zingen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie