‘Jeangu past perfect bij het songfestival-thema 2020’

Jeangu Macrooy Songfestival 2020 ESF Nederland Rotterdam

Pieter Perquin is al bijna vijf jaar de manager van Jeangu Macrooy. Samen hebben ze zijn carrière in Nederland opgebouwd. Perquin is bij veel mensen beter bekend onder zijn artiestennaam Perquisite.

Interview met Nu.nl

Bron van het interview

Hieronder lees je twee citaten uit het interview

“Jeangu zag ik voor het eerst in 2015, op het conservatorium in Enschede, waar hij als eerstejaars een paar zelfgeschreven nummers liet horen”, vertelt Perquin aan NU.nl. “Ik was meteen enorm onder de indruk van zijn stem, zijn performance en zijn songs. Hij begeleidde zichzelf toen alleen met een gitaar, maar ik hoorde er in mijn hoofd meteen ook arrangementen bij.”

“Toen ik twee weken later nog steeds aan hem dacht, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem een berichtje gestuurd via Facebook. Binnen de kortste keren zaten Jeangu en ik samen in de studio. Ik had vanaf het begin af aan al zo’n gevoel van: dit is een heel groot talent.”

Jeangu Macrooy werd steeds groter

Stapje voor stapje verovert de Surinaamse artiest Macrooy Nederland. Hij begon met optredens in kroegen en clubs. Later trad hij op in theaters en in voorprogramma’s van bekende artiesten. In 2018 volgde de rol van Judas in The Passion en de deelname aan het Songfestival in 2020 wordt door de manager Perquisite gezien als de kroon op het werk.

Past perfect bij het plaatje

Het thema van het Songfestival 2020 is “Open Up”. Dit past volgens Perquisite perfect bij de Surinaamse Zanger. Hij zegt hier het volgende over tegen Nu.nl “Jeangu is een openlijk homoseksuele artiest, die opgegroeid is in Suriname. Hij heeft lef nodig voor die openheid, want in Suriname is homoseksualiteit minder geaccepteerd dan in Nederland.”

Welk nummer gaat hij zingen?

Het liedje wordt later pas bekend. Wij verwachten eind februari / begin maart. Zodra het bekend is hoor je dit natuurlijk meteen van ons!

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie