Breda haakt af als organisator Songfestival 2020

De wethouder van Breda heeft namens de gemeente laten weten dat zij zich terugtrekken als mogelijke organisator voor het Eurovisiesongfestival 2020. Eerder moesten Leeuwarden en Den Haag zich ook al terugtrekken. In totaal zijn er nu nog zes steden in de running: Amsterdam, Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Zij moeten voor 10 juli 2019 hun bidbook inleveren.Wethouder Daan Quaars

Daan Quaars, wethouder evenementen van Breda, laat in een reactie weten dat ‘Breda een stad met lef en grootstedelijke ambities is’. “Daarom hebben we ons vol vertrouwen voor de organisatie van het songfestival aangemeld. “Uit een nadere toelichting op de spelregels blijkt dat de totale garantie voor het aanzienlijke bedrag eenzijdig door de gemeente afgegeven moet worden. Dit is niet realistisch.”

Zeker omdat het evenement niet alleen promotie voor Breda, maar voor heel Nederland oplevert. We kijken vol trots terug op de afgelopen weken waarin veel energie is losgemaakt en veel partijen bij elkaar zijn gebracht. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat heel Nederland heeft gezien of gehoord wat we in huis hebben en dat er zich nog prachtige kansen voor Breda en Breepark zullen voordoen!” Bron quotes Omroep Brabant

Den Bosch als enige hoop in Brabant

In Brabant doet alleen nog Den Bosch mee als mogelijke organisator. Er zijn wel meerdere steden in Brabant die hebben aangegeven ene potentieel bied van Den Bosch te ondersteunen. Of Breda dit doet, is nog niet bekend.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie