Leeuwarden trekt zich terug voor organisatie Songfestival 2020

Het Songfestival in Friesland… dat zagen veel mensen wel zitten. Het werd gezien als een interessante keuze ten opzichte van de overvolle Randstad. Helaas blijkt de beoogde locatie – het WTC Expo – ongeschikt. Het plafond is namelijk te laag. Leeuwarden kan dus niet voldoen aan de regels die samen zijn gesteld door de organiserende omroepen en de European Broadcasting Union (EBU). Volgens de woordvoerder van de gemeente Leeuwarden is het niet realistisch om dit op korte termijn aan te passen.


Wethouder Sjoerd Feitsma aan het woord

“We wisten al vanaf het begin dat de hoogte van het WTC Expo mogelijk een bottleneck zou zijn’’, concludeert Sjoerd Feitsma. “Maar de kans om een Eurovisie Songfestival naar je stad te halen laat je niet zomaar aan je voorbij gaan. Daarom hebben we ons vol overtuiging kandidaat gesteld.’’ Sjoerd Feitsma is de wethouder van Cultuur in de stad Leeuwarden.

Het dak verhogen

Voordat op 12 juni 2019 de eisen en voorwaarden voor de organiserende stad bekend werden, werd al onderzocht of het dak verhoogd kon worden van het WTC Expo. Uiteindelijk bleek dit niet realistisch. Sjoerd Feitsma vindt dit erg jammer en meldt “Vooral omdat de hoogte van de zaal eigenlijk de enige vereiste is waaraan we niet kunnen voldoen. We hadden er het volste vertrouwen in dat we de organisatie verder aankonden.”

De organisatie van het songfestival heeft ook gereageerd op de terugtrekking van Leeuwarden en het WTC Expo: “Wij danken Leeuwarden voor hun interesse”, melden de organiserende omroepen. “Wij als organisatie zijn blij dat er door de steden/regio’s zo enthousiast is gereageerd”, geeft een woordvoerder van de NPO verder aan.

Songfestival volgen middels livestream in Leeuwarden

Leeuwarden is, ondanks dat zij zich terug moeten trekken, nog steeds razend enthousiast over het Songfestival. De mogelijkheid om het songfestival op een groot scherm live te volgen in de stad worden nu onderzocht. Hierover gaat Leeuwarden binnenkort contact over opnemen met de organisatie. Misschien dat meerdere steden dit voorbeeld kunnen volgen! Zo kan Nederland het Songfestival 2020 tot een onvergetelijke ervaring maken!

Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Breda, Den Haag en Rotterdam zijn nog in de running om het liedjesfestijn te organiseren.

Bron: https://www.ad.nl/show/eerste-stad-trekt-zich-terug-leeuwarden-niet-langer-kandidaat-voor-songfestival~a830a328/
Uitgelichte afbeelding: Leeuwarden, zicht op Het Vliet en De Tuinen, door Michelverbeek op Wikimedia Commons


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie