Nog geen bidbooks ingeleverd bij organisatie Eurovisiesongfestival

Steden lijken geen haast te hebben met het inleveren van een bidbook voor het songfestival. Na de winst van Duncan in Tel Aviv hebben steden aan kunnen geven of zij interesse hadden om het songfestival te organiseren. Meerdere steden hebben dit gedaan. Zij hebben – na de deadline – direct een vertrouwelijk document gekregen waarin de eisen staan van de organisatie. Een songfestival wordt namelijk niet in de eerste de beste evenementhal gehouden. Op het moment zijn er nog geen bidbooks ingeleverd bij de organisatie. Steden hebben tot 10 juli 2019 de tijd hiervoor.


Den Haag en Leeuwarden afgevallen

Den Haag en Leeuwarden hebben in juni 2019 aangegeven geïnteresseerd te zijn in de organisatie van het songfestival 2020. Na het ontvangen van de eisen, moesten allebei de steden afvallen. Den Haag heeft geen geschikte locatie en in Leeuwarden was het plafond te laag van de beoogde locatie. Plafond ophogen zou teveel geld kosten in Leeuwarden. Op het moment zijn Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht/Limburg, Arnhem, Breda en Den Bosch nog in de race als regio en steden. Zij moeten in een bidbook de organisatie zien te overtuigen.

Waarop worden steden beoordeeld?

Het document met eisen is vertrouwelijk, maar we weten wel te melden dat de steden op de volgende punten zeker worden beoordeeld:

  • Beschikbare locatie
  • Capaciteit
  • Technische faciliteiten
  • Accommodaties (hoeveelheid bedden voor overnachtingen)
  • Infrastructuur
  • Bereikbaarheid

Amsterdam, Rotterdam en Maastricht erg populair

Op sociale media en internet zijn Amsterdam, Rotterdam en Maastricht erg populair. De andere regio’s lijken wat minder te leven, als het gaat om het songfestival. Rotterdam heeft recent de volledige steun van Den Haag ontvangen. Duncan gaf eerder aan dat hij het Songfestival in Rotterdam 2020 wel ziet zitten. Andre Rieu pleit voor Maastricht.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie