Den Haag geen grote kanshebber Songfestival 2020

Den Haag had al interesse in de organisatie voordat Duncan het songfestival won. Een aantal gemeenteraadsleden, maar ook Hagenezen, vinden de hofstad de ideale locatie voor het songfestival 2020. Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/Groep de Mos weet het al: Het songfestival 2020 moet in het ADO Stadion gehouden worden. Dan moet er nog wel even een dak op het stadion gezet worden. Anders op het Malieveld!

Wethouder de Mos toont ook interesse

‘Een prachtige prestatie van Duncan. Heel Nederland leefde mee, ook Den Haag. Nu Nederland heeft gewonnen, kijken we serieus naar de mogelijkheden voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival in 070. Het thema zou dan zijn: 75 jaar vrede in de stad van vrede en recht,’ twitterde De Mos.


Dak op ADO Stadion

Eerder bleek al dat het World Forum in Den Haag geen geschikte locatie was. Leeuwarden moest ook al afhaken, omdat het plafond van het WTC Expo te laag is. Een optie om het songfestival in Den Haag te houden is een gloednieuw dak zetten op het voetbalstadion van ADO Den Haag. Dit blijkt echter heel veel geld te kosten. Het lijkt niet realistisch dat de gemeente en/of Cars Jeans Stadion zoveel geld wil gaan investeren.

Lowlands-achtige tenten

Den Haag heeft ook al aangegeven te kijken naar een Songfestival op het Malieveld.  Dit moet dan in tijdelijke grote tenten, net zoals op bijvoorbeeld Lowlands. Wij denken echter dat de organiserende omroepen en de EBU zeker niet akkoord gaan met een songfestival in een tent. Vooralsnog lijkt het er op dat de Ziggo Dome, Ahoy, Jaarbeurs en het Mecc Maastricht de beste papieren hebben.

-> Meer informatie en bron artikel

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie