Amsterdam haakt af, Rotterdam topfavoriet songfestival 2020

Veel songfestival fans wereldwijd dachten het al te weten; Het songfestival 2020 wordt in Amsterdam georganiseerd. Tot ieders verbazing is Amsterdam afgehaakt. Zij gaan het songfestival 2020 niet organiseren. De Ziggo Dome is in de periode rond het Songfestival niet beschikbaar. Dit in verband met boekingen en reserveringen die bij nader inzien toch niet kunnen worden omgeboekt”, schrijft het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.


Andere locatie

Er is voor het Amsterdamse songfestivalbid gekeken naar andere locaties. Helaas zijn ook de RAI en de Johan Cruijff ArenA niet beschikbaar rond de verwachte songfestival datum. AFAS Live bleek niet groot genoeg. De gemeente heeft ook naar een mobiele Ziggo dome gekeken. Dit is een nieuw concept waarbij het Songfestival wordt ingericht op een festivalterrein met een van de Lowlands-tenten als hoofdpodium. Dit concept is achteraf te complex gebleken. Het songfestival wordt dus definitief niet georganiseerd in Amsterdam.

Bidbooks mogen tot 10 juli ingeleverd worden

Steden hebben nog maar een paar dagen de tijd om hun bidbooks in te leveren. De NPO, NOS en AVROTROS streven ernaar in augustus bekend te maken welke stad het Eurovisie Songfestival zal organiseren. Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht zijn nog in de race om het liedjesfestijn te organiseren. Het lijkt er op dat Rotterdam topfavoriet is.


De brief

In de brief geeft het College op 2 juli 2019 het volgende aan:
Het College besluit om op basis van deze laatste inzichten geen bid uit te brengen. Het College realiseert zich dat dit voor veel mensen in de stad een teleurstelling is. Amsterdam wenst Rotterdam, Utrecht, Den Bosch, Arnhem en Maastricht veel succes bij het opstellen van hun bidbook.

 

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie