Zwitserland Songfestival 2021: Gjon’s Tears | biografie en informatie

Gjon’s Tears Zwitserland Songfestival 2021

Op 4 maart 2020 maakte de Zwitserse omroep SRF bekend dat Gjon’s Tears naar het Eurovisiesongfestival zou gaan. Deze editie werd helaas afgelast. De omroep SRF besloot hierop om Gjon’s Tears ook voor het Songfestival 2021 te vragen. In 2020 zou hij optreden met het prachtige Franstalige nummer Répondez-moi. Het songfestivalnummer van Zwitserland voor het Songfestival 2021 is nog niet bekend.. In deze blog lees je alles over Gjon’s Tears, kun je zijn muziek beluisteren, bekijk je een aantal foto’s van deze artiest en beantwoorden we veelgestelde vragen en antwoorden over de bevestigde artiest van het Songfestival 2021 voor Zwitserland!

Wie is Gjon’s Tears, de artiest van Zwitserland op het songfestival 2021?

Gjon Muharremaj is geboren in Gruyère, Fribourg , Zwitserland. Hij heeft de artiestennaam Gjon’s Tears aangenomen en is een Zwitserse zanger van Albanese – Kosovaarse afkomst. Hij zal Zwitserland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam met het nummer Répondez-moi. Gjon Muharremaj groeide op in Zwitserland, maar zijn ouders komen uit Albanië en Kosovo, deze invloeden zijn volgens hem ook erg belangrijk voor hem.

https://www.instagram.com/p/BxiPpYoDPti/

Zijn artiestennaam en meedoen aan talentenjachten

Zijn artiestennaam Gjon’s Tears is te wijten aan een jeugdervaring: Als 9-jarige wist hij zijn grootvader met zijn vertolking van Elvis Presley’s ” Can not Help Falling in Love ” tot tranen te roeren. Het was zijn grootvader die hem in 2011 registreerde voor Got Talent van Albanië , waar hij als derde eindigde. Het jaar daarop namen Gjon’s Tears  aan The Greatest Swiss Talents , waar hij zich terugtrok in de halve finale. In de Franse versie van The Voice bereikte hij de halve finale in 2019.

Albania Got Talent

The Voice Kids

Zwitserland 2020 songfestivalnummer Répondez-moi

De 21-jarige muzikant Gjon’s Tears werd geselecteerd door een publiekspanel van 100 leden en een internationale jury bestaande uit 20 muziekdeskundigen na het indienen van zijn lied in een open oproep voor inzendingen. Het panel en de jury droegen elk 50% van de beslissing. Dit nummer mag hij helaas niet gebruiken voor zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival 2021. Jammer voor hem, want het nummer scoorde wel erg goed bij de bookmakers.

Update 2021

In 2021 zal Zwitserland het volgende nummer zingen:

Reactie van de zanger

“Of het nu gaat om vreugde, verdriet of melancholie – ik wil mensen op alle mogelijke manieren met mijn muziek raken.” Gjon houdt van kunst in al zijn vormen. Hij heeft een diepe bewondering voor cinema, is gepassioneerd door theater en haalt graag inspiratie uit musea en kunstgalerijen.

https://www.instagram.com/p/ByVygeHiFDg/

Omdat muziek altijd zijn topprioriteit is geweest, is hij enthousiast over zijn voorbereidingen voor de wedstrijd van dit jaar: “Het ESC is het grootste muziekevenement en het is enorm voor een artiest om er deel van uit te maken. Trouw aan de slogan van dit jaar – ‘Stel je open’ – sta ik helemaal open voor dit unieke avontuur en kijk ik uit naar alles wat daarbij komt kijken! ” Hij vervolgt: ” Ik wil alles geven op het Eurovisie Songfestival en ik wil trots zijn op wie ik ben, waar ik vandaan kom en wat ik heb bereikt. Ik wil mensen inspireren om hun eigen weg te volgen met ‘Répondez-moi’.”

Gjon’s Tears nummer Songfestival 2021

Het nummer van Gjon is nog niet bekendgemaakt. Naar verwachting weten we in het voorjaar van 2021 meer. Zodra we meer weten, laten we dit natuurlijk direct weten!

Veelgestelde vragen en antwoorden over Gjon’s Tears, Zwitserland 2021 songfestival

Een aantal vragen en antwoorden op een rij.

?Kan ik Gjon’s Tears volgen op sociale media?

Ja, dat kan! Hij is actief op Instagram en Facebook. Je kan zijn muziek beluisteren op YouTube en Spotify.

?Waarom heet hij Gjon’s Tears?

Gjon’s Tears is wellicht een beetje een gekke artiestennaam, maar deze heeft hij gekozen met een reden. Toen hij 9 was wist hij zijn grootvader te ontroeren met een liedje. Deze tranen is hij nooit vergeten.

⏭️Wie volgt de zanger op?

Vorig jaar stond Luca Hänni op het podium met het nummer She Got Me. Hij behaalde met het nummer een zeer verdienstelijke 4e plaats op het Songfestival 2019 in Israël.

?Wat voor afkomst heeft Gjon Muharremaj?

Gjon is een Zwitserse zanger van Albanese – Kosovaarse afkomst.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.