Eden Alene zal ‘Feker Libi’ zingen in Rotterdam (Israël)

Eden Alene Songfestival 2021 Israel

Israël heeft gekozen! Eden Alene gaat het nummer Feker Libi zingen. Gisteravond zong de zangeres vier nummers waaruit een jury en publiek mocht kiezen. Met 282 punten kwam ‘Feker Libi’ bovenaan. Eden zal het nummer uitvoeren in de tweede helft van de eerste halve finale op 12 mei. Beluister het nummer in deze blog.

Eden Alene – Feker Libi

Eden’s Eurovision 2020 inzending Feker Libi werd mede geschreven en geproduceerd door een van Israëls meest prominente muzikanten, Idan Raichel, en een van Israëls tophitmakers, Doron Medalie, schreef andere Israëlische Eurovisie-inzendingen zoals Toy (2018), Golden Boy (2015) ) en Made of Stars (2016).

Het lied van Israël omschreven

Feker Libi wordt beschreven als een kleurrijk pop-juweeltje dat Afrikaanse dancebeats combineert met een aanstekelijk Midden-Oosters geluid. De songtekst van het lied bestaat uit 4 talen, Engels, Hebreeuws, Amhaars en Arabisch, en de naam van het lied betekent mijn liefde in het Amhaars. Dit beschrijft direct Eden zelf. Beide ouders komen oorspronkelijk uit Ethiopië.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie