Daði Freyr: Ik heb Russell Crowe niet betaald om de video te delen

Sommige mensen beweren dat de winst van daði og gagnamagnið niet helemaal zuiver is gegaan. Er gaan zelfs geluiden dat het grote Netflix achter de band staat en dat zij mensen geld hebben gegeven om over de band te tweeten. Zo deelde acteur Russell Crowe een artikel over de IJslandse groep van onze website en deelde plots veel blauwe vinkjes op Twitter iets over daði og gagnamagnið. De clip en het nummer ging al snel viral en won uiteindelijk de IJslandse nationale finale. De leadzanger van de band ontkent dat Netflix er maar iets mee te maken heeft. daði og gagnamagnið zal in mei afreizen naar Rotterdam om op te treden in de eerste helft van de tweede halve finale songfestival 2020.

Film over Eurovision op komst

Binnenkort staat er een film over Eurovision op het programma bij Netflix. De kandidaat van IJsland gaat ook een rol van betekenis spelen in de film. In de film zullen onder andere ook Will Ferrell en Rachel McAdams te zien zijn. In de film staan twee acteurs centraal die voor IJsland naar het songfestival willen gaan. Tot dusver hebben geen van de blauwe vinkjes op Twitter hier een reactie op gegeven. Het blijft dan ook een complottheorie die niet is bewezen. Sommige mensen denken ook dat een aantal beroemde mensen het gewoon een leuk nummer vinden en het daarom willen delen met hun volgers. Het is dan ook een erg catchy nummer!

De leden van de band ontkennen

In de volgende video, die overigens erg leuk is om volledig te bekijken, gaat het vanaf 11:50 over Netflix en Russell Crowe.

Een aantal quotes in het Nederlands

“Ik heb Russell Crowe niet betaald om de video te delen. Ik heb niemand betaald om iets te delen. Het enige waar ik voor betaalde was om de video te laten maken, de kostuums te laten maken en het materiaal om de instrumenten te maken.”

“Veel mensen denken eigenlijk dat Netflix betaalt om ons te promoten en de reden is dat ons nummer in het volgende seizoen van Stranger Things staat . Dat is niet het geval.”

“Netflix pusht het nummer op geen enkele manier. Het zou cool zijn als Netflix daadwerkelijk zou betalen voor het pushen van het nummer, ik – [haalt zijn schouders op] – Dat zou ik goed vinden en ik zou me niet schamen om het te zeggen, want dat zou super cool zijn. Maar dat is niet het geval ”.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie