Spannend: ESF 2020 in Maastricht of Rotterdam?

De bidbooks zijn ingeleverd door de steden. Een korte tijd geleden heeft de organisatie al bekend gemaakt dat er nog twee steden in de running zijn: Maastricht en Rotterdam. In sommige media wordt deze keuze al benoemd als keuze tussen Bourgondisch of Wereldstad. Binnen twee weken wordt de definitieve beslissing verwacht. De delegaties van de omroepen reizen binnenkort nog een keer af naar Rotterdam en Maastricht.Uiteindelijke voorstel

De organiserende omroepen, bestaande uit NPO, AVROTROS en NOS, maken hun voorkeur bekend. Zij noemen dit een definitief voorstel. Dit wordt dan overlegd met de European Broadcasting Union (EBU). Zij maken de uiteindelijke beslissing, maar de ervaring leert dat deze in lijn is met de organiserende omroepen. Ze kunnen – bij hoge uitzondering – een eigen keuze maken en de NPO, AVROTROS en NOS negeren. De uiteindelijke beslissing valt ergens halverwege augustus.

Maastricht

Locatie: MECC, ruimte voor 12.000 mensen
Ligging: Men noemt de ligging tussen België en Duitsland in ideaal
BN’ers: André Rieu steunt het bid
Geld: Maastricht heeft al aangegeven diep in de buidel te willen tasten voor het Eurovisie Songfestival 2020.
Slogan: Come Closer

Rotterdam

Locatie: Ahoy, ruimte voor 16.000 mensen
Ligging: Vlakbij twee vliegvelden
BN’ers: Onder andere Lee Towers en Duncan Laurence steunen het bid
Geld: Er kan 15 miljoen worden vrijgemaakt voor de organisatie door de stad.
Slogan: Rotterdam For Real.

Welke stad is jouw favoriet?Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie