André Rieu solliciteert naar presentatie songfestival 2020

Cornald Maas gaf eerder al aan helemaal klaar te zijn met BN’ers, die zich nu schaamteloos naar voren schuiven voor een plekje in de frontlinie. André Rieu lijkt zich daar weinig van aan te trekken. In een interview met Privé geeft hij aan dat hij best een rol zou willen spelen tijdens het Songfestival. Hij hoopt natuurlijk dat het feest gehouden wordt in Maastricht. Dat is – volgens Rieu – wel de beste stad. Eigenlijk niet gek, want hij is er geboren en getogen.


Quote uit het interview

Aan het eind van het interview solliciteert de violist naar de functie van presentator van het Eurovisie Songfestival. De man die honderdduizenden mensen naar Maastricht weet te lokken, vindt ‘zijn’ stad uiteraard een geschikte kandidaat om het evenement te organiseren. „Dat zou fantastisch zijn om die taak op me te nemen. (…) Bovendien zijn we allemaal trots op Duncan Laurence”, aldus Rieu. Bron

Presentatie of een andere rol?

André Rieu is een internationaal bekend persoon. Hij is een Nederlands violist en orkestleider die met zijn uitvoeringen van populaire klassieke werken van onder andere Johann Strauss bekendheid geniet bij het grote publiek. Mocht het songfestival georganiseerd worden in Maastricht, dan lijkt een rol voor André Rieu niet gek. De twijfel is er wel of hij moet presenteren of dat hij een optreden moet verzorgen tijdens een intermezzo.

Maastricht als organisator van het songfestival?

André Rieu pleit voor het liedjesfestijn in zijn stad. Maastricht is nog in de race. Zij hebben de evenementenhal MECC in Maastricht als geschikte locatie naar voren geschoven. In augustus maken de organiserende omroepen en de European Broadcasting Union (EBU) bekend welke stad de organisatie op zich mag nemen. Songfestivalwinnaars Duncan Laurence en Getty Kaspers pleiten allebei voor Rotterdam.
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie