Organisatie gaat drie steden afwijzen voor organisatie ESF 2020

Meerdere steden hebben pas een paar dagen geleden hun bidbooks ingeleverd bij de organisatie. Toch gaan er al drie steden afvallen. Zij zullen het songfestival niet gaan organiseren. Grote favorieten lijken Maastricht en Rotterdam.Twee steden blijven over

Er blijven vanaf volgende week nog maar twee steden over die gaan strijden om de organisatie van het Songfestival in 2020. Het selectiecomité laat al snel drie steden vallen. In de loop van komende week wordt er bekend tussen welke twee steden er gekozen gaat worden. De steden die nog in de race zijn, zijn Arnhem, Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Deze steden hebben een bidbook ingeleverd. Grote favoriet Amsterdam viel al eerder af, omdat het Ziggo Dome volgeboekt is in de periode van het songfestival in 2020.

Bidbooks worden bestudeerd

Na het bestuderen van deze bidbooks wordt gekozen welke twee steden het aan de gestelde eisen van de organisatie voldoen. Amsterdam, Breda, Den Haag en Leeuwarden haakten al af voordat ze officieel een bidbook hadden ingediend. In Augustus wordt de definitieve knoop doorgehakt.

Uitvoerend producent Sietse Bakker aan het woord
,,Belangrijk is dat je een locatie hebt waar je de ruimte hebt om dat te doen. En vervolgens de stad zelf: heb je de hotelkamers en kun je het logistiek aan om niet alleen de bezoekers maar ook allerlei andere mensen die het aantrekt in de binnenstad te laten logeren?”. Zal het dan toch Rotterdam worden?

Tussen welke twee steden zal de organisatie gaan kiezen?

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie