Songfestivalhunk Tom Leeb keert niet terug op het ESF 2021

Tom Leeb Frankrijk 2022 Songfestival
Afbeelding: FTV | Arno Lam | EBU | Eurovision.tv

Frankrijk koos Tom Leeb voor het Songfestival 2020 intern. Hij mocht het land vertegenwoordigen en koos daarvoor het liedje The Best In Me. Na commentaar van o.a. de politiek in Frankrijk wegens de Engelse titel en teveel Engelstalige woorden in het nummer, werd dit Mon AlliƩe. Ook verving Tom Leeb een aantal Engelse woorden met Franse. In een interview met Mickaƫl Dorian maakte Tom Leeb bekend dat hij niet terug zal keren op het songfestival in 2021.

Te drukke agenda

In het interview legde Tom Leeb uit dat de beslissing om niet terug te keren werd genomen vanwege een te drukke planning:

ā€œIk heb volgend jaar een behoorlijk drukke agenda, dus ik kan geen Eurovisie doen. Het is officieel. Andere dingen komen mijn kant op ā€.

Top 10 smartwatches en activity trackers banner

Hoewel Tom er al helemaal zeker van is. Was er op het moment van het geven van het interview nog geen officiĆ«le bevestiging vanuit de Franse organiserende omroepen. Tom heeft het ook druk met films. Hij is namelijk ook een bekende filmster. Fans kunnen het Franse multi-talent zien in de films C’est la vie en Pourris gĆ¢tĆ©s. Deze films zullen in de komende maanden uitkomen. Hij zal ook verschijnen in seizoen twee van InfidĆØle – de Franse versie van de BBC-serie Doctor Foster. Deze afleveringen kunnen binnenkort bekeken worden op TF1.

Frankrijk kiest op een andere manier een act

In gesprek met de grootste songfestivalwebsite ter wereld, wiwibloggs, gaf aan dat Frankrijk een andere weg in gaat slaan. Eerder kozen ze Madame Monsieur en Bilal Hassini middels het Destination Eurovision-format. In plaats daarvan zal het een nieuw nationaal selectieformaat gebruiken dat is geproduceerd door de omroeporganisatie en niet door een externe studio zoals in de afgelopen jaren.

Beluister het nummer van Tom Leeb

Hieronder kun je het nummer van Tom Leeb beluisteren. Met dit nummer zou hij eigenlijk optreden op het Songfestival 2020, maar dit ging niet door wegens het coronavirus.

Ook interessant
Arilena Ara Albaniƫ songfestival 2022
‘Arilena Ara zingt Shaj toch in het Engels’