Frankrijk kiest via nationale selectie artiest Songfestival 2021

Frankrijk Songfestival 2021
Photo by Paul Gaudriault on Unsplash

Beluister alle nummers van 2021 hier

Eerder bereikte ons het droevige nieuws dat Tom Leeb zich niet zal voegen bij de bevestigde artiesten songfestival 2021. Hij heeft het volgend jaar veel te druk om mee te doen. Dit is wellicht de reden geweest dat de Franse organiserende omroepen besloten hebben de selectie meteen anders te doen. Frankrijk gaat in 2021 weer voor een nationale finale. Kijkers kunnen zelf hun vertegenwoordiger voor het Eurovisiesongfestival 2021 kiezen tijdens unieke avonduitzendingen van France Télévisions.

29 juni start het aanmeldproces

Met de annulering van het Eurovisie Songfestival 2020 besloot het land zijn selectie eerder dan normaal uit te zenden om fans betrokken en bezig te houden. Het nieuwe nationale selectieconcept wordt uitgezonden vanuit een arena buiten Parijs.

France Télévisions lanceert op 29 juni een oproep tot kandidaatstelling; al diegenen die geïnteresseerd zijn om hun land te vertegenwoordigen op Eurovisie 2021 worden aangemoedigd om te solliciteren! Meer details over de show zullen de komende weken worden vrijgegeven.

Madame Monsieur en Bilal Hassini eerder via nationale finale gekozen

Eerder heette de nationale selectie in Frankrijk Destination Eurovision. In 2019 won Bilal Hassini deze wedstrijd, dankzij een combinatie van de jury- en publieksstemmen. In 2018 won Madame Monsieur met haar liedje Mercy de nationale voorselectie. De twee nummers kun je hieronder beluisteren:

2019 Bilal – Roi

2018 Madame Monsieur – Mercy

Ook interessant
Rotterdamse minima lopen niet warm voor gratis Songfestivalkaartjes