Frankrijk Songfestival 2020 – Tom Leeb, liedje, bio en info!

Tom Leeb Frankrijk 2022 Songfestival

De dertigjarige zanger, acteur en cabaretier Tom Leeb is verkozen door de publieke omroep France Télévisions als inzending namens Frankrijk aan het ESF 2020. Tom Leeb is geen onbekende in de muziekwereld en gaat naar verwachting hoge ogen gooien. Het lied Frankrijk Songfestival 2020 wordt in de komende weken bekendgemaakt. Hieronder kun je de muziek van Tom Leeb beluisteren, meer te weten komen over de zanger en algemene info over Frankrijk op het Eurovisiesongfestival lezen.

Wie is Tom Leeb, de Songfestivalinzending van Frankrijk 2020?

Tom Leeb is een Franse acteur, zanger en cabaretier. Hij is geboren op 21 maart 1989 in de Franse hoofdstad Parijs. Zijn vader is de bekende cabaretier Michel Leeb. Zijn moeder heet Béatrice Malicet en is journalist van beroep. Ook heeft ze als schrijfster aan diverse shows meegewerkt, zoals Douze hommes en colère, Certains Leeb Show en Qui veut gagner des millions. Tom Leeb heeft zelf in veel films gespeeld, in het theater gestaan als cabaretier en is ook actief als zanger en muzikant.

Carrière van Tom Leeb

Tom volgde vijf jaar lessen in theather, cinema, zang en dans op meerdere grote scholen in New York. In 2013 werd hij gecast voor de rol van Tom in de serie Sous le soleil de Saint-Tropez. Hij speelde vervolgens de rol van Adrien in een aflevering in de televisieserie Section de recherches. In datzelfde jaar speelde hij in de bioscoopfilm Paroles

In 2014 speelde hij samen met zijn vader in de theatershow Madama Doubtfire. Ook verscheen hij in de film Avis de mistral, samen met de acteur Jean Reno. In datzelfde jaar vormde hij een duet met acteur Kevin Levy, waarmee hij een eigen show maakte genaamd Kevin and Tom. De show werd een groot succes.

Als zanger aan de slag

In maart 2018 bracht hij zijn eerste single Are We Too Late uit onder het label Roy Music. Hij werd voor deze single geïnspireerd door artiesten zoals John Mayer, Matt Corby en Ben Howard. Op 14 januari 2020 kondigde de nationale Franse omroep aan dat hij de inzending namens Frankrijk is geworden aan het Eurovisiesongfestival 2020 op 16 mei 2020.

De acteercarrière van Tom Leeb

Je kan hem kennen van meerdere lange films, korte films en televisieseries. Hieronder een overzicht van zijn acteercarrière tot dusver.

Films

 • 2013 : Paroles de Véronique Mucret Rouveyrollis
 • 2014 : Avis de mistral de Rose Bosch : Tiago
 • 2017 : Jour J de Reem Kherici : Gabriel
 • 2017 : Overdrive d’Antonio Negret : le touriste américain n°2
 • 2017 : Mon poussin de Frédéric Forestier : Romain
 • 2017 : Papillon de Michael Noer : l’avocat de Dega
 • 2017 : Les Nouvelles Aventures de Cendrillon de Lionel Steketee : le nain Relou
 • 2019 : Edmond d’Alexis Michalik : Leo Volny
 • 2020 : Pourris gâtés de Nicolas Cuche

Korte films

 • 2009 : One Shot de Miguel Parga
 • 2013 : Subtitles d’Allan Duboux et lui-même
 • 2015 : This New Generation de lui-même : Joe
 • 2016 : Lola & Eddie de Charlotte Karas et Jordan Goldnadel : Eddie
 • 2016 : Happy Anniversary de Franck Victor
 • 2017 : Unexpected de Jessy Langlois : Jeremy
 • 2017 : Momentum de David Solal : Ron
 • 2019 : Jeux de grands de Céline Gaudry

Televisieseries

 • 2013-2014 : Sous le soleil de Saint-Tropez : Tom Drancourt (seizoenen 1 et 2)
 • 2014 : Section de recherches : David Bréand (saison 8, épisode 9 : Cyrano)
 • 2018 : Nina : Anto (seizoen 4, aflevering 4 : D’abord ne pas nuire)

Beluister muziek van de Songfestival 2020 deelnemer namens Frankrijk

Tom Leeb heeft meerdere muziekstukken gemaakt. Hieronder kun je er een aantal van beluisteren. Het songfestivalnummer wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Zodra het nummer van Frankrijk bekend is, passen wij dit artikel aan.

Are we too late

Go on (live akoestische versie)

Distance is a thing

Tom Leeb op sociale media

Je kan Tom volgen via diverse sociale media. We hebben een aantal sociale media opgesomd waarop je de populaire zanger kan volgen:

https://www.instagram.com/p/B7T2ekWqpUV/
https://www.instagram.com/p/B5LeWzOKTJ4/

Selectieprocedure Frankrijk Songfestival is veranderd

In juli 2019 begon France Télévisions met het opstellen van hun strategie voor het Eurovisie Songfestival 2020. De publieke omroep besloot terug te keren naar een interne selectie en al zijn inspanningen te concentreren op het vinden van het juiste nummer voor de Grand Final in Rotterdam op 16 mei.

Voor het eerst benaderde France 2, naast Franse uitgevers, Europese muziekuitgevers en vroeg hen om specifiek te schrijven voor het Eurovisie Songfestival. De interne commissie van de Franse omroep beoordeelde meer dan 100 nummers op zoek naar het perfecte nummer voor het Eurovisie Songfestival 2020.

Frankrijk op het Songfestival in het verleden

Frankrijk heeft 62 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival sinds het debuut bij de eerste wedstrijd in 1956. Frankrijk is een van de slechts zeven landen die aanwezig zijn bij de eerste wedstrijd en is in slechts twee wedstrijden in zijn geschiedenis afwezig geweest, waarbij de wedstrijden van 1974 en 1982 zijn gemist. Samen met Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is Frankrijk een van de “Big Five” die automatisch mogen deelnemen aan de finale omdat zij de vijf grootste financiële bijdragers zijn aan de European Broadcasting Union (EBU). Frankrijk heeft de wedstrijd vijf keer gewonnen.

Tom Leeb over zijn deelname aan het ESF 2020 in Rotterdam

Tom is erg enthousiast over zijn deelname en de aanstelling dankzij de publieke omroep France Télévisions . Over zijn deelname meldt hij:

“Het Eurovisie Songfestival is een iconisch en verenigend evenement; ik ben zo trots om Frankrijk te vertegenwoordigen en ik kan niet wachten om deze ervaring met jullie allemaal te beleven.”

Tom Leeb – januari 2020

Veelgestelde vragen over Tom Leeb en Frankrijk op het Songfestival 2020

Een aantal vragen die wij krijgen of tegen zijn gekomen over deze populaire Franse zanger.

⭐Zijn de ouders van Tom Leeb ook bekend?

Ja, zijn vader is de bekende cabaretier Michel Leeb. Zijn moeder heet Béatrice Malicet en is journalist van beroep. Ook heeft ze als schrijfster aan diverse shows meegewerkt, zoals Douze hommes en colère, Certains Leeb Show en Qui veut gagner des millions.

♈Wat is het sterrenbeeld van de zanger?

Tom is geboren op 21 maart en is een ram.

?Hoe werd zijn deelname aan het Songfestival 2020 ontvangen?

Zeer goed. Op sociale media werd vooral veel gesproken over zijn knappe verschijning. Sommige mensen maakten opmerkingen dat Frankrijk puur heeft gekozen op uiterlijk, maar nadat zij filmpjes hebben gekeken en beluisterd van de zanger Tom Leeb, krabbelden zij terug. Hij kan namelijk behoorlijk goed zingen, althans, dat is de algemene mening. Zijn deelname werd overwegend positief ontvangen in binnen- en buitenland.

?Kan ik Tom Leeb volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker. Hij is onder andere actief op Instagram, Facebook en Twitter. Zijn muziek beluister je op zijn eigen YouTube-kanaal.

?In welke halve finale doet Tom Leeb mee in 2020?

Frankrijk is één van de Big Five-landen. Dat betekent dat Tom Leeb al door is naar de finale van het Songfestival 2020.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.