Songfestival 2021 in Amerika: The American Song Contest

The American Song Contest

De afgelopen jaren werd er druk gespeculeerd over een eventuele Amerikaanse editie van het songfestival. In 2021 is het eindelijk zo ver. Er komt een songfestival in Amerika. Martin Österdahl, die het stokje heeft overgenomen van Jon Ola Sand, is verheugd. Hij denkt dat de EBU eindelijk goede partners heeft gevonden om het songfestival te organiseren in Amerika.

The American Song Contest

Het team achter de Amerikaanse versie van het songfestival is ervaren:

  • Anders Lenhoff: Een bekende creative producer
  • Peter Settman: Televisieondernemer en producer
  • Ola Melzig: een gerenommeerde televisie- en mega-evenementenproducent
  • Christer Bjorkman: Een producent van het Eurovisiesongfestival
  • Ben Silverman: de productieve producent en televisiedirecteur die de Amerikaanse versie van The Office naar wereldwijde status heeft gestuwd. Hij heeft ook The Biggest Loser gemaakt. Daarnaast is hij bekend van de wereldwijde hits Who Wants To Be A Millionaire, Ugly Betty en Jane The Virgin.

Wanneer is het songfestival in Amerika?

De bedoeling is om het Amerikaanse liedjesfestijn rond kerst 2021 uit te zenden. Het is de bedoeling dat vertegenwoordigers van de verschillende Amerikaanse Staten het tegen elkaar op gaan nemen. Het geheel zal verspreid worden over 5 tot 10 uitzendingen. Alle deelnemers die deze rondes overleven, zullen het tegen elkaar opnemen in een grote finale. Dit is echter de manier waarop de organisatie het bedacht heeft, maar de uitwerking hangt nog van meerdere factoren, zoals het coronavirus, af.

Martin österdal over het songfestival in 2021 in Amerika

“De unieke erfenis van het Eurovisie Songfestival dateert van 65 jaar en de wereldwijde populariteit stijgt nog steeds. Het is tijd voor Amerika om dit spektakel mee te maken via zijn zustercompetitie, het American Song Contest. Liefde voor muziek is universeel en het vieren van muziek in verschillende genres en stijlen kan grenzen overstijgen en mensen verenigen. We zijn verheugd dat we de juiste partners hebben gevonden om nog een serie aan te bieden waar onze fans over de hele wereld verliefd op kunnen worden en om deze unieke wedstrijd met het Amerikaanse volk te delen. ” bron

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie