Slovenië Songfestival 2021: Ana Soklič – liedje, biografie en informatie

Ana Soklič Slovenië Songfestival 2021 2020

Op 22 februari werd bekend dat Sloveense zangeres Ana Soklič naar het Songfestival 2020 in Rotterdam gaat namens Slovenië. Deze editie kon geen doorgang vinden. De Sloveense omroep heeft Ana Soklič daarom gevraagd voor het Songfestival 2021. In 2020 zou ze het nummer Voda gaan zingen, maar voor het songfestival 2021 moet ze een ander nummer gaan zoeken. Het oude nummer is niet meer geldig, volgens de regels van de EBU. De zangeres won die avond van 11 andere acts. Haar nummer werd gekozen als winnend nummer van Evrovizijska Melodija (EMA) 2020. In deze biografie bekijken we de zangeres, kun je het liedje (wat niet meer geldig is) Voda beluisteren en lees je alles wat je moet weten over de bevestigde inzending van Slovenië aan het ESF 2021 in Rotterdam!

Wie is Ana Soklič, deelneemster Songfestival van Slovenië?

Ana Soklič is een zangeres uit Slovenië. Ze is naar eigen zeggen al van jongs af aan met muziek bezig. In eigen land volgde ze een opleiding voor opera en jazz. Ook begon ze met het componeren van eigen muziek. Ze trad ook op in het beroemde gospelkoor van Harlem, New York. Dit koor heeft onder andere samengewerkt met U2, Elton John en Mary J Blige.

https://www.instagram.com/p/B7LBHV8FHxr/

Hoe omschrijft Ana haarzelf?

Ik ben een  persoon die haar leven aan muziek heeft gewijd. Muziek zal altijd mijn eerste prioriteit zijn. Voor het grootste deel schrijf ik mijn eigen liedjes waarin ik praat over mijn gevoelens over deze wereld en ruimte, ik hou van mensen en de schitteringen in hun ogen, ik ben dol op onze twee kittens, Elishka en Ruby. Haar droom is om een eigen album uit te brengen.

https://www.instagram.com/p/B8ZFYcilK8q/

Seizoen 1 “X-Faktor” Slovenia

Wat veel mensen niet weten is dat Ana auditie deed voor het eerste seizoen van X Faktor Slovenië. Dit is de Sloveense versie van X Factor. Ze kwam door de auditieronde heen en haalde de kwartfinale. Uiteindelijk eindigde ze op de 5e plaats in de kwartfinale nadat ze werd uitgeschakeld in de sing-off door Alma Merklin.

Singles en muziek

Ze heeft twee singles officieel uitgebracht, maar ze is al wel langer actief bezig met haar carrière. Zodra wij meer weten over haar discografie zullen we dit onderdeel een update geven!

“Temni svet” (2019)

Ana Soklič – Voda beluisteren

Haar lied Voda heeft ze zelf geschreven samen met Bojan Simončič. Het nummer kun je hieronder beluisteren. Dit is het nummer dat ze zou gaan zingen tijdens het ESF 2020 in Rotterdam namens Slovenië. Het nummer zou te horen zijn geweest in de eerste helft van de eerste halve finale songfestival op 12 mei 2020.

Slovenië nummer op het songfestival 2021

Volgens de regels van de EBU mogen artiesten in 2021 niet met hetzelfde nummer komen als het jaar daarvoor. Ana gaat dus met een ander nummer proberen om een hoge eindklassering te krijgen. Voor Ana wel een voordeel, want zij stond erg laag in de peilingen bij de bookmakers én fans. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bulgarije Songfestival 2021.

Update 2021:

Slovenië gaat het volgende nummer zingen:

Slovenië op het songfestival

Slovenië debuteerde in 1993 op het Eurovisie Songfestival nadat het land eerder deelnam aan het Eurovisie Songfestival als onderdeel van Joegoslavië. Tot op heden is Slovenië is de zevende plaats in het Eurovisie Songfestival, wat het in 1995 en 2001 behaalde, de beste prestaties. Hoewel Slovenië het Eurovisie Songfestival niet heeft gewonnen, heeft het in 2017 wel het Eurovisie Koor van het Jaar gewonnen. Vorig jaar werden ze vertegenwoordigd door Zala & Gašper die de finale bereikten met hun lied Sebi.

Veelgestelde vragen over de deelneemster van Slovenië

Een aantal vragen en antwoorden over de Sloveense zangeres en haar nummer Voda!

?Hoe zou je de muziekstijl van Ana Soklič kunnen omschrijven?

Haar stijl laat zich niet direct in één genre omschrijven. Het is soul en klassieke jazz, waarin het kwetsbare van singer-songwriters en de  individualiteit van free rock zit verwerkt.

?Kan ik haar volgen op sociale media?

Ja, dat kan! Ze is actief op onder andere Facebook, Instagram en YouTube.

?Bij wie is ze in de leer geweest?

Ana Soklič bouwde haar muzikale vaardigheden op in de pedagogiek van opera solo zang prof. Alenka Dernak Bunta en gerenommeerde Sloveense muzikant Darja Švajger, en later met leraar Natasa Nahtigal. In 2018 vervolmaakte ze haar kennis echter met prof. Dileesi Archer (soul, gospel, rnb) Georgia, Atlanta (VS).

?Over het nummer Voda

Voda betekent in het Nederlands “water”. Het nummer is opgenomen door Ana Soklič en geschreven door Ana zelf en Bojan Simončič. Het nummer wordt gezongen in het Sloveens. In 2021 gaat ze een ander nummer zingne.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie