Bulgarije Songfestival 2021: VICTORIA – Alles wat je moet weten

Victoria Bulgarije eurovisie

De Bulgaarse publieke omroep Bulgarian National Television (BNT) en producenten van Ligna Studios hebben de inzending namens Bulgarije bekendgemaakt. Zangeres VICTORIA zal op het Eurovisiesongfestival 2021 Bulgarije vertegenwoordigen. De zangeres werd populair in Bulgarije na haar deelname aan het vierde seizoen van X Factor Bulgarije. Ze bracht een single uit met de naam I Wanna Know. Dit nummer werd op onder andere de streamingdienst Spotify een hit. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de Bulgaarse inzending aan het ESF 2021 in Rotterdam! In 2020 zou ze met het nummer Tears Getting Sober meegedaan hebben. Het nummer voor 2021 is nog niet bekend. Ze is wel door de Bulgaarse omroep uitgenodigd om in 2021 naar het Songfestival in Rotterdam af te reizen.

Wie is VICTORIA?

VICTORIA is de artiestennaam van de Bulgaarse Victoria Georgieva. Ze zal namens Bulgarije deelnemen aan het songfestival 2020 in Rotterdam. Ze werd geboren op 21 september 1997. Haar carrière begon pas echt na deelname aan seizoen vier van X Factor Bulgarije.

Victoria Georgieva begon op elfjarige leeftijd met zingen. Na enige tijd schreef ze zich in voor muziekles bij Angel Voices. Haar docent was Atanaska Lipcheva. Ze deed auditie voor seizoen 3 van X Factor Bulgarije, maar kwam toen niet voorbij de jury. Er werd opgemerkt dat haar jonge leeftijd hier mee te maken had.

2015: X Factor Bulgarije

In 2015 kwam ze na 3 pogingen eindelijk langs de juryleden en naar de liveshows. Ze verliet de show in week 9. In de shows zong ze onder andere Sweet Dreams, Set Fire to the Rain, Hello, Halo, Jingle Bells en Titanium. Haar laatste optreden in de show was het nummer Rise Up van Andra Day.

2016: Een platencontract en single

Hoewel ze X Factor niet won, kreeg ze een aanbod om aan te sluiten bij Virginia Records, maar ze weigerde dit. In 2016 trad ze toe tot Monte Music en op 10 juni 2016 werd haar eerste single uitgebracht. “Nishto Sluchayno” werd geregisseerd door Bashmotion.

2019: Engelstalige single I Wanna Know

In 2019 brengt ze haar eerste grote Engelstalige eigen single uit. Onder de titel I Wanna Know hoopt ze hiermee de wereld te veroveren. Op het moment van schrijven heeft de single bijna 900.000 views op YouTube.

2020: Deelname Songfestival Rotterdam 2020

Op 25 november 2019 werd bekend dat VICTORIA Bulgarije gaat vertegenwoordigen op het songfestival in Rotterdam in 2020. Ze zegt hier zelf over: Ik heb het voorrecht om muziek te kunnen maken waarin ik geloof en de vrijheid te hebben om te zijn wie ik ben. De Bulgaarse ambassadeur zijn op zo’n enorm podium is een grote verantwoordelijkheid, omdat het Eurovisie Songfestival voor zoveel mensen in Bulgarije belangrijk is”. Deze editie werd afgelast en VICTORIA’s deelname wordt doorgeschoven naar 2021!

Victoria Bulgarije Songfestival 2022
Afbeelding: BNT| Lora Musheva | EBU | Eurovision.tv

Nummer beluisteren

Je kan het oude nummer hieronder beluisteren. Het nummer van Bulgarije in 2021 is nog niet bekend.

https://www.instagram.com/p/B1gn9ypgYf5/

Singles

  • “Nishto Sluchayno” (featuring Niki Bakalov and VenZy) (2016)
  • “Nezavarshen Roman” (2016)
  • “Chast Ot Men” (2017)
  • “Stranni Vremena” (2018)
  • “I Wanna Know” (2019)

Bulgarije heeft een andere focus voor 2021

Bulgarije was dicht bij het winnen van Eurovisie 2017- toen Kristian Kostov’s “Beautiful Mess” op de tweede plaats eindigde. Voor 2020 hebben ze al aangegeven dat winnen niet per se het hoofddoel is van de deelname aan het songfestival. Productieteam Entiendo zegt dat het hun doel is om de muziekcarrière van VICTORIA te stimuleren. Ze willen ook zakelijke relaties opbouwen die andere Bulgaarse artiesten in de toekomst ten goede zullen komen.

Omroep BNT richt zich ondertussen op het brengen van waarde voor het Bulgaarse televisiepubliek. Ze bevestigen dat “Het commerciële succes van VICTORIA en ons publiek onze topprioriteiten zijn in 2020.”

Bulgarije op het songfestival; hebben ze wel eens gewonnen?

Bulgarije heeft 12 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival, maar met gemengd succes. Ze hebben een 2e, 4e, 5e en 14e plaats behaald. De overige jaren kwalificeerden ze zich niet voor de finale. Het beste resultaat was de 2e plaats van 2017 (Kristian Kostov – Beautiful Mess ), en dit was ook een van de vier keer dat ze zich kwalificeerden voor de Grand Final van de 12.

Zingt in 2021 een ander nummer

Veelgestelde vragen over VICTORIA en Bulgarije op het Songfestival

❌Waarom deed Bulgarije in 2019 niet mee?

De omroep had er geen geld voor (over) om een deelnemer in te sturen aan het Songfestival 2019 in Israël. De kosten voor het voorbereiden van de Bulgaarse inzending, het maken en produceren van een nummer, een podiumuitvoering, het produceren van een tv-clip en deelname aan het Eurovisie-evenement wegen ruimschoots op tegen de redelijke kosten die de Bulgaarse omroep, BNT, zich kan veroorloven. Deze kosten werden geschat op ruim 5 miljoen euro.

?Hoe oud is Victoria Geogieva?

VICTORIA is geboren op 21 september 1997 in Varna, Bulgarije. Ze wordt in 2020 23 jaar, maar tijdens haar optreden in de halve finale is ze 22 jaar.

?Zit ze op sociale media?

Ja. Je kan haar onder andere volgen op Facebook en Instagram.

?️Welk nummer zingt ze voor Bulgarije op het songfestival 2021?

In 2020 zou ze meedoen met het populaire nummer Tears Getting Sober, maar in 2021 gaat dit een ander nummer worden.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie