Oekraïne Songfestival 2021: Band Go_A – info en bio!

Go_A – Solovey Oekraïne songfestival 2021

De band Go_A heeft Vidbir 2020 in Oekraïne gewonnen. Zij zouden het land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2020, maar deze editie werd uiteindelijk afgelast. De lokale omroep is wel zo lief geweest om Go_A te vragen voor het Songfestival 2021. Ze hoeven deze keer niet aan een nationale finale mee te doen, maar zijn gewoon direct bevestigd als artiesten songfestival 2021. De band Go_A is niet onbekend in eigen – en omringende – landen. In dit artikel lees je alles over de band Go_A, zoals informatie en een uitgebreide biografie! Ook geven we antwoorden op veelgestelde vragen.

Wie zijn Go_A, de band die namens Oekraïne meedoet aan het ESF 2021?

https://www.instagram.com/p/B73nWlOHFr7/

Go_A werd eind 2012 opgericht. Het is een Oekraïense electro- folkband die Oekraïense authentieke vocalen, moderne dancebeats, afrikaanse drums en gitaarmuziek combineert. De groep werd opgericht door Taras Shevchenko. Sinds het begin van de oprichting is de band 14 keer veranderd. Go_A-muzikanten komen uit verschillende delen van Oekraïne: Kateryna Pavlenko  – Nizhyn , Taras Shevchenko – Kiev , Igor Didenchuk – Lutsk , Ivan Grigoryak – Bukovina.

Veel ervaring

Alles behalve Didenchuk speelde eerder hardrock. Kateryna Pavlenko werkt ook als een ervaren koorregisseur, terwijl Shevchenko in de rapgroep zit, Didenchuk speelt meer dan 30 muziekinstrumenten..

De band heeft al deelgenomen aan vele festivals (Koktebel Jazz Festival, Kraina Mriy, Gogolfest, Vedalife, Trypilske Kolo, Slava Frolova Art Picnic, Polyana Music Festival, Kyiv Open Air, White Nights vol2, SheFest) en presenteerde Oekraïense muziek wereldwijd (Israël, Polen, Wit-Rusland).

https://www.instagram.com/p/B8rSio6HTPo/

Debuutalbum en populariteit

In november 2016 bracht de band hun debuutalbum # Ідиназвук (Follow The Sound) uit . Go_A-muziek wint geleidelijk aan populariteit in het buitenland: in het voorjaar van 2019 bereikte hun nummer Vesnianka de Top 10 unes iTunes-chart in Slowakije.

Go_A – Solovey beluisteren

Solovey heet in eigen taal Соловей, maar wordt vaak gewoon Solovey genoemd. Beluister het nummer in de onderstaande video. Zij zouden het nummer zingen tijdens in de tweede helft van de eerste halve finale van het songfestival 2020. In dezelfde helft treed ook België op. Voor het songfestival 2021 moeten we helaas met een nieuw nummer komen. Het huidige nummer is namelijk niet meer geldig. Het nieuwe nummer van Go_A wordt – naar alle waarschijnlijkheid – in het voorjaar van 2021 bekendgemaakt.

Update 2021

Oekraïne zingt het volgende nummer:

Een aantal leuke feitjes op een rij

We hebben een aantal leuke feitjes gebundeld over deze bijzondere band

  1. De naam Go_A heeft niets te maken met Goa in Indië. Je moet het lezen als Go_Ey
  2. Taras Shevchenko heeft de band opgericht
  3. Sinds de oprichting is de samenstelling 14 keer veranderd
  4. Katia is ook actief in een koor
  5. Taras is deel van een rapgroep
  6. Igor kan meer dan 30 muziekinstrumenten bespelen
  7. De groep treed ook veel op in andere landen buiten Oekraïne

Veelgestelde vragen over Go_A

Een aantal vragen en antwoorden over deze band.

?Kan ik Go_A volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker! De band is actief op Facebook en Instagram. Ook kun je Go_A volgen op de streamingdiensten Youtube en Spotify

?Hoe kan je de stijl van deze band omschrijven?

Go_A is een Oekraïense muziekband die authentieke Oekraïense vocalen, moderne dancebits, Afrikaanse drums en krachtige gitaarvibes combineert in een explosieve muzikale mix.

?‍?‍??‍?‍?Wie zitten er in de band?

Sinds het begin van de oprichting is de band 14 keer veranderd. Go_A-muzikanten komen uit verschillende delen van Oekraïne: Kateryna Pavlenko  – Nizhyn , Taras Shevchenko – Kiev , Igor Didenchuk – Lutsk , Ivan Grigoryak – Bukovina .

?Wat is de rolverdeling?

Kateryna Pavlenko (Катерина Павленко) – zang, percussie en teksten
Taras Shevchenko (Тарас Шевченко) – keyboards, gitaar, samplers en percussie
Igor Didenchuk (Ігор Діденчук) – percussie, backing-vocals
Ivan Grigoryak (Іван Григоряк) – gitaar

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie