Oud-songfestivalwinnaars gaan een medley zingen op het ESF 2020!

Met minder dan 100 dagen te gaan tot de grote finale wordt er steeds meer bekend. Het Songfestival 2020 begint steeds meer vorm te krijgen. DJ Pieter Gabriel gaat het nummer tijdens de vlaggenparade verzorgen samen met Van Tijn. Danser Redo gaat een spectaculaire dansacts uitvoeren als opening van de tweede halve finale. Nu is bekend geworden dat meerdere oud-songfestivalwinnaars tijdens het festival gaan zingen in een medley.

Artiesten voor de medley

  • Gigliola Cinquetti – Non ho l’età  (1964)
  • Lenny Kuhr – De troubadour (1969)
  • Getty Kaspers van Teach-In – Ding-A-Dong (1975)
  • Sandra Kim – J’aime La Vie (1986)
  • Paul Harrington & Charlie McGettigan – Rock ‘n’ Roll Kids (1994)
  • Alexander Rybak – Fairytale (2009)
  • Duncan Laurence – Arcade (2019)

Een ‘winnaarsreis’

Tijdens de grote finale op 16 mei, terwijl de kiezers thuis beslissen, zullen 7 voormalige winnaars hun Eurovisie-evergreens zingen tijdens een onvergetelijke medley. Door een brug te slaan tussen het live publiek in Ahoy en hotspots in Rotterdam, stellen we ons als nooit tevoren open voor voormalige Eurovisie-winnaars en de Host City.

Gigliola Cinquetti (Italië 1964) zal haar prachtige Non ho l’età zingen, Lenny Kuhr (Nederland 1969) zal De Troubadour uitvoeren en Teach-In’s Getty Kaspers (Nederland 1975) zal Ding-A-Dong zingen , de laatste Nederlandse Eurovisie-winnaar voor 44 jaar, totdat ze vorig jaar het stokje kon doorgeven aan Duncan Laurence . De Belgische Sandra Kim (1986) zal J’aime La Vie zingen, Paul Harrington en Charlie McGettigan zullen opnieuw Rock ‘n’ Roll Kids (Ierland 1994) uitvoeren en Alexander Rybak zal zijn viool oppakken om Fairytale uit te voeren(Noorwegen 2009). En natuurlijk, kort voordat hij de trofee doorgeeft aan de volgende Eurovisie Songfestivalwinnaar, zingt Duncan Laurence nog een keer zijn Arcade .

Beluister de nummers van de medley

De volgende nummers zullen worden gezongen in de medley

Gigliola Cinquetti – Non ho l’età  (1964)

Lenny Kuhr – De troubadour (1969)

Getty Kaspers van Teach-In – Ding-A-Dong (1975)

https://www.youtube.com/watch?v=sI78Bqp6z6g

Sandra Kim – J’aime La Vie (1986)

https://www.youtube.com/watch?v=tgKd9uyeVQ4

Paul Harrington & Charlie McGettigan – Rock ‘n’ Roll Kids (1994)

Alexander Rybak – Fairytale (2009)

Duncan Laurence – Arcade (2019)

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.