DJ Pieter Gabriel zal het vlaggenparadenummer maken voor Songfestival 2020

De 15-jarige DJ Pieter Gabriel werkt aan een speciale productie voor de Grand Final openingsact tijdens de vlaggenparade van het Eurovisie Songfestival 2020 op 16 mei. Dat maakte de Songfestivalbaas Sietse Bakker bekend. Groot DJ-talent Pieter Gabriel zal samen met muzikaal directeur Eric van Tijn het lied tijdens de vlaggenparade produceren.

Sietse Bakker over DJ Pieter Gabriel

“De Nederlandse muziekgeschiedenis wordt internationaal gevierd door de unieke mix die Pieter Gabriel en Eric van Tijn samen produceren. Nederland staat wereldwijd bekend als het land met de beste dj’s en daarbij biedt het Eurovisie Songfestival jonge mensen graag de kans om hun talenten aan de wereld te tonen. Dit komt met de bijdrage van Pieter Gabriel op een unieke wijze samen tijdens de finale. Daarnaast laat de samenwerking met Eric van Tijn zien dat we als het Eurovisie Songfestival een brug weten te slaan tussen het vakmanschap van het jonge en het ervaren talent”, aldus Sietse Bakker.

Pieter Gabriel over het Songfestival 2020

Pieter Gabriel: “Dat ik mijn muziek aan miljoenen mensen kan laten horen is nu al een hoogtepunt in mijn carrière. Ik ben er trots op dat ik op deze manier, samen met Eric, een bedrage mag leveren aan het grootste televisie-evenement ter wereld.”

Wie is Pieter Gabriel, de DJ van het vlaggenparade-nummer?

De 15-jarige heeft zijn sporen al verdiend in de EDM-wereld. In 2016, toen hij slechts 8 was, trad Pieter op voor een groot publiek op het Amsterdam Dance Event. In 2018 bracht hij zijn debuutsingle ‘Forever’ uit samen met jongensband FOURCE (de Nederlandse Junior Eurovisie-vertegenwoordigers in 2017) en trad hij op tijdens het Dutch Christmas Music Gala.

Wie is Pieter Gabriel?

Pieter Gabriel wordt al jaren gezien als een van de artiesten om naar uit te kijken in de elektronische dance-muziekscene! Hij wordt vooral geroemd om zijn frisse energie. Hij is geboren in Soest en maakte al snel naam dankzij zijn live dj-performance en muziekproducties.

Op 8-jarige leeftijd maakte Pieter Gabriel al grote indruk op het ADE 2013 (Amsterdam Dance Event) met een liveset op het Spinnin Records privéfeest in club Abe Een ander mijlpaaljaar volgde toen hij het Summer Energy Dance Festival in Amersfoort opende. Dit bleef niet onopgemerkt door de Nederlandse media.

Tijdens het Amsterdam Dance Event was Pieter Gabriel de jongste DJ ooit op ’s werelds grootste dance-evenement in 2016 (ADE16).

Veel ervaring en in toplijsten benoemd

In 2017 noemde het tijdschrift Mediamarkt Pieter Gabriel als nummer 4 in de top 5 van komende DJ’s van Nederland.

Na optredens op hoofdpodium Medusa Festival Mexico, International Science Olympiade, Amsterdam Dance Event, A Day at the Park, Summer Energy Dance Festival, Baggerfestival, Chamber of commerce “festival for ambition”, TinaFestival, The Christmas gala gaat hij ook het vlaggenparadenummer voor het Songfestival 2020 produceren samen met muzikaal directeur Eric van Tijn. Je moet af en toe niet vergeten dat hij pas 15 jaar oud. Wat een ervaringen heeft al opgedaan!

Veelgestelde vragen over DJ Pieter Gabriel

Een aantal vragen op een rij

Door welke artiesten wordt DJ Pieter Gabriel geïnspireerd?

Inspirators: Hardwell, Armin van Buuren, Tiësto, Martin Garrix, Afrojack, Oliver Heldens, Fedde le Grand en Vato Gonzalez.

Missie van de DJ

“Ik wil je laten dansen en plezier maken met Electro House, Progressive House, Deep House, Tech House & EDM”.

De muziekstijl van Pieter Gabriel

Van Deep & Groovy tot Melodic & Energetic op smaak gebracht met een hap EDM. Verbonden met de dansvloer!

Kan ik hem volgen op sociale media en streamingkanalen?

Jazeker, je kan Pieter Gabriel volgen op: Spotify, YouTube, Instagram, Facebook, Mixcloud,

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie